Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Normandië

Vakantie Normandië

 1. Vakantie
 2. Frankrijk
 3. Normandië

In de Franse regio Normandië kun je alle kanten op. Cider proeven in de Calvadosstreek, witte krijtrotsen bewonderen langs Het Kanaal en de historische invasiestranden bezoeken bijvoorbeeld. Een vakantie Normandië kun je dan ook gerust afwisselend noemen. Bezoek zeker de indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats bij Omaha Beach en de schilderachtige stad Yport. Of ga op safari met de kids en spot leeuwen en giraffen.

Vakantie Normandië
 • Autovakantie Normandië
 • Ruim accommodatieaanbod
 • Invasiestranden Normandië
 • Rijkdom aan erfgoed
 • Veelzijdige vakantie in Frankrijk
Bekijk alle vakanties Normandië (15)
 • Aanbiedingen
 • Voordelig

Aanbieding Normandië

Tijdens een vakantie in Normandië worden letterlijk al uw zintuigen geprikkeld. De regio in het noordwesten in Frankrijk staat naast de schilderachtige plaatsjes met indrukwekkende bezienswaardigheden en het Normandische landschap ook bekend om zijn beroemde delicatessen. Van de beroemde dranken (appel)cider en Calvados tot de heerlijke kazen Camenbert en Pont l'Evêque. Wek uw zintuigen met de overheerlijke gerechten van de Franse streek en boek bij TUI een scherpe aanbieding naar Normandië. Profiteer van verschillende kortingen, en wilt u nu alvast een vakantie naar Normandië boeken voor volgend jaar? Maak kennis met een aantrekkelijke vroegboekkorting.

 

Goedkope vakantie Normandië

Dankzij de eeuwenlange geschiedenis, bulkt Normandië van de bezienswaardigheden en het bezoeken hiervan hoeft u niks te kosten. Denk alleen al aan de ellenlange invasiestranden als Omaha Beach waar de Geallieerden landden op D-Day. Vanuit een vakantiepark in Colleville-sur-Mer wandel je zo naar dit zandstrand toe waar je het D-Day monument kunt bekijken. Ook de begraafplaatsen met oorlogsslachtoffers bieden een bijzonder aangezicht waar je even stil van wordt, bijvoorbeeld op de American War Cemetery van Colleville-sur-Mer. Deze Noord-Franse streek, op korte afstand van Nederland gelegen, biedt echter meer dan historische sporen uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens een kampeervakantie in Yport wacht u een schilderij van bijna kaarsrechte witte krijtrotsen, gekleurde vissersbootjes en blauwwit gestreepte strandhuisjes aan de Albastenkust. In sommige van deze strandhuisjes zijn ook restaurants gevestigd, als u even geen zin heeft om te koken in uw safaritent.

Bekijk alle voordelige vakanties Normandië (15)

Op vakantie in veelzijdig Normandië

Schilderachtig, historisch en smaakvol kun je een vakantie Normandië wel noemen. Deze regio in het noorden van Frankrijk heeft dan ook vele gezichten. Van historische stranden zoals Omaha Beach tot de indrukwekkende kliffen van Étretat. En van de kleurrijke badplaats Trouville tot de historische dorpjes van de regio Calvados. Er is tijdens een autovakantie in Normandië voor ieder wat wils. In de luxe hotels of moderne appartementen van TUI kun je ook prima een lang weekend verblijven. Normandië ligt namelijk op maar 6 uur rijden van Nederland. Je kunt hier dan ook prima een paar dagen uitwaaien op de stranden langs Het Kanaal.

 

Het schilderachtige decor van Yport

Een stuk minder historisch, maar minstens net zo indrukwekkend zijn de stranden rondom de badplaats Yport. Dat komt vooral omdat deze versierd worden door de krijtrotsen van Normandië. Het is niet voor niks dat de Franse schilder Monet hier kwam voor inspiratie. Tijdens een vakantie Normandië kun je niet alleen zonnen aan de voet van de kliffen, maar ook over de kliffen wandelen. Het uitzicht op het diepblauwe water van Het Kanaal en de blauw-wit gestreepte strandhuisjes maakt het plaatje helemaal compleet. ’s Avonds is het centrum van Yport de plek om een terrasje te pakken. Zie je jezelf al tussen de chique herenhuizen zitten met een glas wijn?

Cider proeven in de Calvadosstreek

Over wijn gesproken; tijdens een vakantie Normandië kun je niet om de cider heen. Deze fruitige wijn wordt gemaakt van de appels in de Calvadosstreek. En in deze streek kun je verblijven op een luxe safaripark. Leuk voor de kinderen die tijdens het ontbijt de giraffen, zebra’s en bavianen langs kunnen zien lopen. Na het maken van een safari en het spotten van leeuwen en nijlpaarden is het tijd om de Route du Cidre te rijden. Deze kronkelige route loopt langs ciderboerderijen en historische dorpjes waar je van de lokale appelwijn kunt proeven. En waar je een fles kunt kopen voor thuis. Heb je meteen een souvenir te pakken. En wordt de cider gedestilleerd? Dan wordt het de op Cognac lijkende drank Calvados.

De historische invasiestranden bezoeken

Als we het over de stranden van Normandië hebben kunnen we niet om de invasiestranden heen. In de Tweede Wereldoorlog waren het deze stranden waar de geallieerden voet aan land zetten. Meteen kwamen ze terecht in oorlog. Hier zijn dan ook vele soldaten gesneuveld die ons probeerden te bevrijden. Misschien roept het niet meteen een vakantiegevoel bij je op, maar indrukwekkend en historisch is het wel. Tijdens de vakantie Normandië kun je verblijven in een hotel nabij Omaha Beach. Dit strand is wereldberoemd vanwege de aanwezigheid van de Amerikaanse begraafplaats. Van de duizenden witte kuisen word je gegarandeerd stil.

Bekijk alle vakanties Normandië (15)