Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Franse Alpen

Als er één ideale plek is voor een actieve kampeervakantie dan zijn het de Franse Alpen wel. Het bergachtige gebied bestaat niet alleen uit hoge bergtoppen. Kleurrijke meren, dichte bossen en rivieren vol stroomversnellingen vormen samen het landschap. Een fiets meenemen naar de camping Franse Alpen is geen overbodige luxe. Al kun je er ook de hele dag kanoën over de Gyronde of zonnen aan het Meer van Annecy.

Een kampeervakantie vol waterpret in de Franse Alpen

Ontdek het dak van West-Europa tijdens een kampeervakantie in de Franse Alpen. Dit bergachtige gebied laat zich vooral kenmerken door de hoge bergtoppen (zoals de beroemde Mont Blanc). Maar ook de dichte bossen, helderblauwe meren en snelstromende rivieren ontbreken niet. Je kunt in de Franse Alpen dan ook naar hartenlust fietsen, wandelen en kanoën. Als je bij TUI kiest voor een camping Franse Alpen is water nooit ver weg. Op de camping in Doussard verblijf je zelfs aan het Meer van Annecy. En in Les Vigneaux staat de ecologische camping aan de oever van de Gyronde rivier. Waterpret is dan ook verzekerd tijdens het kamperen in de Franse Alpen.

Met de fiets door de Alpen

Vergeet vooral niet om de fiets mee te nemen naar de camping Franse Alpen. Het gebied is een walhalla voor fietsliefhebbers en mountainbikers die de renners van de Tour de France achterna willen. Verblijf je op de camping in Passy? Dan kun je de majestueuze Mont Blanc beklimmen. En vanaf de camping in St. Apollinaire fiets je zo het Parc National des Ecrins binnen. Omdat deze camping midden tussen de bergen ligt en aan het turquoise gekleurde Meer van St. Apollinaire staat is het uitzicht overweldigend. Voor de stacaravan is het dan ook goed toeven na de actieve dag.

Bekijk alle campings Franse Alpen (4)

Veelgestelde vragen Franse Alpen

Populaire bestemmingen voor een camping in de Franse Alpen zijn Bourg St. Maurice, Doussard en Les Vigneaux.

De best beoordeelde campings in de Franse Alpen zijn Le Courounba, Huttopia Bourg St. Maurice en La Nublière.

Van Utrecht naar de Franse Alpen ben je ongeveer 10 uur onderweg, zonder files of tussenstops.

De koudste maanden in de Franse Alpen zijn december tot en met februari. Het is dan tussen de 0 en -2 graden en zijn hierbij de beste maanden voor een wintersportvakantie. In de maanden juni tot en met september is het zonnig met aangename temperaturen tussen de 20 en 25 graden.

Camping La Nublière ligt aan het meer van Annecy in de Franse Alpen.