Tot 50,- korting op wintervakanties dicht bij huis
Les Vigneaux

Vakantie Les Vigneaux

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Franse Alpen
  4. Hautes-Alpes
  5. Les Vigneaux

Wie niet alleen graag de bergen intrekt, maar er ook graag tussen verblijft, is op z’n plek tijdens een kampeervakantie in de Franse Hautes-Alpes. De camping in Les Vigneaux ligt in het Parc National des Ecrins dat met zijn bergtoppen een waar mountainbike- en wandelparadijs is. U kunt echter ook met de kabelbaan naar de 3.200 meter top van de La Meije berg en hier een ijsgrot bezoeken.

Vakantie Les Vigneaux

Een actieve dag in het Parc National des Ecrins

Als u tijdens een vakantie graag middenin de natuur verblijft dan zit u in Les Vigneaux goed. Dit dorp in de Franse Hautes-Alpes ligt aan de rand van het Parc National des Ecrins aan de voet van de Mont Brison. U kunt vanaf de camping van TUI niet alleen genieten van het uitzicht op de berg maar u kunt in het park ook wandelen of mountainbiken in het berglandschap.

In het Parc National des Ecrins is ook de La Grave/La Meije berg te vinden. De 3.200 meter hoge top van deze berg bereik je met een kabelbaan die vanuit het dorp La Grave naar boven zweeft. Bovenop de berg is de Pic de la Meije ijsgrot te vinden. Hier kun je door smalle ijsgangen kruipen tijdens een vakantie in Les Vigneaux.

Avonturiers die meer voelen voor warmer water, kunnen bij La Grave/La Meije aan canyoning doen in de La Romanche rivier. Als u het liever rustiger aandoet tijdens een familievakantie, dan biedt het zwembad op de camping in Les Vigneaux uitkomst.

Ondergronds Briançon verkennen

U kunt de natuur ook even achter u laten en de culturele stad Briançon aandoen. Tijdens een kampeervakantie op de camping in Les Vigneaux ligt deze oude stad op zo'n 20 minuten rijden, dus u bent er zo.

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Briançon is de brug die over de Guisane en Duras rivier is gebouwd. Met een hoogte van 56 meter en een overspanning van 40 meter wordt deze 18e eeuwse brug als een uniek architectonisch hoogstandje beschouwd die nergens anders ter wereld te vinden is.

Briançon is verder een oude militaire stad en dat is de reden dat er zoveel historische forten hier te vinden zijn. Het kasteel van Briançon is een voorbeeld hiervan. Net buiten Briançon, op de hellingen van de Alpen, staan nog altijd 7 forten die via ondergrondse gangen met elkaar worden verbonden. Ga ondergronds bij het Fort des Salettes tijdens een culturele wandeling door en vooral onder Briançon.