COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Landes

Camping Landes

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Landes

Het departement Landes in het zuidwesten van Frankrijk is een droomlocatie voor iedereen die graag buiten is. Hier liggen de campings van TUI in dorpen als Sanguinet, Saint-Julien-en-Born en Messanges. Vlakbij goudgele stranden, de golven van de Atlantische Oceaan en de uitgestrekte bossen. Lekker surfen, zwemmen, fietsen... En omdat je op een camping in Landes verblijft hoef je die heerlijke buitenlucht nooit lang te missen.

Camping Landes

Het Franse buitenleven in Landes

Wat je ook doet, doe het buiten. Dat is het motto wanneer je met TUI op een camping in Landes vakantie gaat vieren. Het departement Landes ligt in de zuidwestelijke hoek van Frankrijk en heeft honderden kilometers goudgeel strand en uitgestrekte bossen. Veel campings liggen midden in een pijnboombos, zoals in Sanguinet en Gastes. Deze dorpen liggen daarnaast beide aan een meer, voor een frisse duik hoef je dus niet ver te gaan. Maar ook de dorpjes in de omgeving zijn de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld de markt in Sanguinet om allerlei Franse regioproducten voor het avondeten in te slaan. Ga je er een dagje op uit? De 100 meter hoge duin Dune du Pilat ligt op een half uur rijden en staat garant voor een actief gezinsuitje.

Fietsavontuur langs de Atlantische kust

Kies je liever voor een fietsavontuur tijdens een kampeervakantie in Landes? Het vlakke landschap in de buurt van de camping in Saint-Julien-en-Born ligt vol verrassingen. Het begint al met het pijnbomenbos, wat een rust! Zet koers naar het strand van Contis waar je de zwart-wit gestreepte vuurtoren kunt beklimmen voor een schitterend uitzicht over de Atlantische Oceaan. Voor wie graag een sportieve uitdaging aangaat is de fietsroute van Vélodyssée een aanrader. Dit fietspad loopt zo'n duizend kilometer langs de Frans-Atlantische kust. Natuurlijk hoef je niet de hele route af te leggen! Blijf je in de regio rondom Saint-Julien-en-Born, dan sluit je het fietsavontuur af op de camping in Landes met een glas vin de sable wijn.

Surfparadijs in Messanges

Het departement Landes staat te boek als hét surfparadijs van Frankrijk. De honderden kilometers zandstranden lenen zich uitstekend voor wind-, kite- of boardsurfen. Ben je een echte surffanaat? Dan boek je een camping bij TUI in de dorpen Messanges of Saint-Michel-Escalus, in het zuidelijk deel van Landes. Ervaren surfers trotseren direct de golven, terwijl beginners op Messanges Plage hun eerste lessen volgen. Aangestoken door het surfvirus? Bezoek dan zeker surfhoofdstad Hossegor op een halfuurtje rijden van de camping in Messanges. Hier vind je alles op het gebied van surfen. En voor wie de Atlantische golven nog wat te hoog vindt bieden de vele meren van Landes uitkomst, bijvoorbeeld om lekker te kitesurfen.