NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Adriatische Rivièra

Flaneren langs schilderachtige jachthavens en zonnen op caribbean-achtige stranden, je doet het tijdens een kampeervakantie op een camping aan de Adriatische Rivièra. Deze oostelijke kuststrook in Italië grenst aan het fonkelblauwe water van de Adriatische Zee en trekt met zijn parelwitte stranden heel wat zonaanbidders. De schaduw opzoeken doe je bijvoorbeeld op de camping in Lido di Spina dat in een pijnboombos ligt.

Camping Adriatische Rivièra
Bekijk alle campings Adriatische Rivièra (6)

Zonnen aan de Caribisch-achtige Adriatische Rivièra

Denk je bij een Rivièra meteen aan mondaine stadjes, azuurblauw zeewater en parelwitte zandstranden? Dat is precies wat je aantreft op een camping aan de Adriatische Rivièra. De oostelijke kustlijn van Italië grenst aan de Adriatische Zee en trekt met zijn fonkelblauwe water heel wat zonaanbidders. Al zijn er dankzij de geurige pijnboombossen ook genoeg schaduwrijke plekjes. De camping in Lido di Spina is er daar een van. Zie je jezelf al zitten voor je eigen stacaravan met een goed glas wijn en je favoriete boek? En dat terwijl de kids zich vermaken in het spetterende waterpark. Meer een strandpersoon? Via het bos loop je zo naar Jamaica Beach, waar het zand echt caribbean-achtig wit is.

Flaneren in schilderachtig Cesenatico

Schilderachtig en vol met cultuur kun je Cesenatico wel noemen. En ook hier biedt TUI een camping aan de Adriatische Rivièra aan. Natuurlijk wandel je zo naar het strand, maar het centrum van Cesenatico is minstens net zo mooi. Wist je dat de jachthaven ontworpen is door Leonardo da Vinci? Historische schepen van het Museo della Marineria, authentieke vissersboten en luxe jachten zorgen voor een schilderachtig plaatje. De restaurants en winkeltjes op de kade maken het decor compleet. Flaneren doe je hier. Met een grote hoed en zonnebril op natuurlijk. Al kun je ook gerust een terrasje pakken en smullen van goede wijn en pasta. Dat is nog eens la dolce vita!

Bekijk alle campings Adriatische Rivièra (6)