Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Campanië

Ogen tekort kom je tijdens een kampeervakantie op een camping Campanië. Deze schilderachtige Italiaanse streek heeft namelijk een van de mooiste kustlijnen ter wereld. Via kronkelige wegen rijd je langs dorpjes met pastelkleurige huizen, hoge kliffen en azuurblauwe baaien. Vergeet je fotocamera niet mee te nemen. Vanuit de camping Campanië kun je ook de Vesuvius vulkaan bezoeken én onder leiding van een gids beklimmen.

Touren door het schilderachtige Campanië

Een van de mooiste kustlijnen ter wereld ligt in de Italiaanse regio Campanië. Ken je de ansichtkaarten met daarop hoge kliffen, pastelkleurige dorpjes en grillige inhammen waar het zeewater blauwer dan blauw is? Deze afbeeldingen zijn gemaakt aan de Amalfikust in Campanië. Kies dit jaar voor een kampeervakantie op een camping Campanië en je rijd de fotogenieke streek met eigen auto tegemoet. Via de kronkelige kustwegen is het uitzicht op het heuvelachtige landschap onvergetelijk. Onderweg kun je altijd uitrusten bij een van de verborgen zandstrandjes. Al is het op het terras van de stacaravan ook goed toeven met een Italiaanse pizza en een glas limoncello.

Een unieke dag bij de Vesuvius vulkaan

Bij TUI heb je in Campanië keus uit twee campings. Een in Eboli en een in Baia Domiza. Beide liggen in een pijnboombos zodat er genoeg schaduwrijke plekken te vinden zijn. Vooral de camping in Baia Domiza is een ideale uitvalbasis. De stad Napels én de Vesuvius vulkaan liggen namelijk op een klein uur rijden van deze camping Campanië. Zo kun je tijdens de kampeervakantie in Italië de Vesuvius beklimmen. Met een treintje toef je door het donkerkleurige maanlandschap voordat je het laatste stuk lopend aflegt met een gids. Bezoek zeker ook het historische Pompeï waar de Romeinse bouwwerken ooit verborgen lagen onder een laag as. Die as heeft de gebouwen beschermd en daardoor is het in Pompeï alsof je voor even het Romeinse Rijk betreed.

Bekijk alle campings Campanië (2)