Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Sorrento en Amalfikust

Rondreis Sorrento en Amalfikust

  1. Rondreis
  2. Italië
  3. Sorrento en Amalfikust

Droomt u van een rondreis waarbij u op relaxte wijze kennis kunt maken met de sprookjesachtige rotspartijen en rijke cultuurhistorie van Italië? Dan is een rondreis Sorrento en de Amalfikust iets voor u. Tijdens een cruise op de ‘Thomson Majesty’ meert u onder andere aan in het havenstadje Sorrento die u nader kunt verkennen. Of huur een auto en verken de grillige, kleurrijke bergwanden langs de Tyrreense Zee.

Rondreis Sorrento en Amalfikust Bekijk alle rondreizen Sorrento en Amalfikust (1)

Tussen Tyrreense Zee en Lattari bergen

De Amalfikust maakt onderdeel uit van de Italiaanse provincie Campanië en loopt van het dorp Positano in het westen tot aan het dorp Vietri sul Mare in het oosten. Deze kustlijn langs de Tyrrheense Zee wordt geroemd om haar prachtige uiterlijk. Boven het heldere zeewater bevinden zich steile hellingen waarlangs kleine stadjes tegen de bergwand van de Lattari bergen geplakt lijken. Weelderige tuinen met citroenbomen en bloemen als de paarse bougainvillea geven het geheel een kleurrijk tintje.  Al meer dan eens is de Amalfikust de mooiste kustlijn van Italië genoemd.

Ze staat dan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en u kunt hier kort kennis mee maken tijdens een rondreis Sorrento en de Amalfikust. U doet dit magische plekje namelijk aan tijdens een relaxte 8- of 15-daagse cruise over de Middellandse Zee op het kleinschalige cruiseschip genaamd de 'Thomson Majesty'!

Authentiek havenstadje Sorrento

Tijdens uw cruise gaat u in het havenstadje Sorrento van boord, dat 'op de hoek' van de Amalifkust ligt. Wandel hier door de oude straatjes in het centrum dat gesitueerd is rondom de Basilica di Sant'Antonio. In de straatjes vind je kleine winkeltjes waar je souvenirs kunt kopen, zoals houten met mozaïek gedecoreerde  voorwerpen, de plaatselijke specialiteit.

In het Museo Correale kun je naast overblijfselen uit de Romeinse tijd, ook schilderijen uit de Napolitaanse School bewonderen. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw cruiseschip, waar u kunt relaxen terwijl de kapitein het schip naar de volgende bestemming vaart. Next stop, de stad gebouwd op zeven heuvels: Rome!

Bekijk alle rondreizen Sorrento en Amalfikust (1)