Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Camping Sirmione

Dit jaar op kampeervakantie naar Sirmione? Ervaar een stralende zonvakantie in deze Italiaanse stad, die ook wel de ‘parel van het Gardameer’ genoemd wordt. Vanaf de luxe camping aan het Gardameer sta je zo in het autovrije centrum van Sirmione. De kronkelende straatjes, de historische bouwwerken en het fraaie uitzicht over het Lago di Garda maakt van Sirmione één van de mooiste dorpjes van het Gardameer.

Kamperen aan het Gardameer

Op een schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer in Italië ligt het schilderachtige Sirmione. Na ongeveer 10 á 12 uur rijden met de auto zal de navigatie aangeven op de plaats van de bestemming te zijn. In een oase van groen neem je het ruime vakantiepark aan het Gardameer eens goed in je op. De 4 sterren camping is perfect voor kinderen en beschikt ook nog eens over een prachtig privé-strand aan het Gardameer. Naast het werken aan een mooi kleurtje kun je tijdens deze kampeervakantie ook nog wat cultuur proeven. Het historische centrum van Sirmione ligt namelijk om de hoek. Wanneer je voet zet in dit dorpje, lijkt het alsof je in de Middeleeuwen bent beland. Door de historische bouwwerken en de kasseien straatjes straalt het één en al historie uit. Wist je dat Sirmione één van de belangrijkste toeristische trekpleisters aan het Gardameer is? Deze ‘parel van het Gardameer’ combineert het beste van Italië in 1 vakantie.

Het bruisende centrum van Sirmione

De camping in Sirmione ligt op slechts 3 kilometer afstand van het historisch centrum. Zo wissel je een dagje strand perfect af met een Italiaanse lunch in het centrum van Sirmione. Of verbaas je over een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het plaatsje, namelijk het kasteel Rocca Scaligera. Alleen via de eeuwenoude ophaalbrug van dit kasteel kun je de binnenstad bereiken. Hier openbaart zich een andere wereld vol kronkelende steegjes met winkeltjes, restaurants en talrijke ijssalons. De beste plek om een terrasje te pakken is op Piazza Giosuè Garducci. Op dit mooie plein met terrassen heb je geweldig zicht op het Gardameer.

Bekijk alle campings Sirmione (1)