COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Umbrië

Camping Umbrië

  1. Camping
  2. Italië
  3. Umbrië

Deze zomervakantie kom je tot rust in de groene heuvels van Umbrië aan het Trasimeense meer. Hier in hartje Italië kun je verblijven op een luxe camping aan het felblauwe meer. Ideaal voor een strandvakantie in de Italiaanse zon! Breng tijdens deze vakantie ook zeker eens een bezoek aan de 3 groene eilanden: Isola Polvese, Maggiore en Minore. Of zet met de auto koers naar de chocoladehoofdstad van Italië, Perugia.

Camping Umbrië

Kampeervakantie in het groene hart van Italië

Na een dag rijden kom je aan in het hart van Italië, oftewel de regio Umbrië, waar een glooiend landschap vol wijn- en olijfgaarden je verwelkomt. De luxe camping in Umbrië ligt direct aan het Trasimeense meer. Zo kun je de koffers in de stacaravan zetten en meteen een verfrissende duik in het koele water nemen. Terwijl je uitkijkt over de groene heuvels rondom het meer, maak je alvast plannen voor deze vakantie in Umbrië! Zo kun je bijvoorbeeld per boot een tocht maken over het Trasimeense meer richting de 3 eilanden: Isola Polvese, Maggiore en Minore. Zet zeker voet aan wal om kennis te maken met de ongerepte natuur en de geschiedenis van deze eilanden. Het grootse eiland van de drie, Isola Polvese zal je verrassen met het Porcinai bad in de waterplanten tuin en het gerestaureerde kasteel. Terwijl je op Isola Maggiore, het enige bewoonde eiland, tussen de vijgen en olijfbomen kunt neerstrijken op een terrasje. Natuurlijk met een weids uitzicht over het meer. Welk streekgerecht kies jij? Zoetwatervis of Italiaanse pasta met truffel? Of eet een stuk pizza op de boottocht terug naar de camping in Umbrië.

Perugia: chocoladehoofdstad van Umbrië

Vanaf de stacaravan op de camping in Umbrië is het elke ochtend weer genieten van het uitzicht op het groene heuvellandschap. Leer het groene binnenland nog beter kennen tijdens bijvoorbeeld een tocht naar het eeuwenoude Perugia, de hoofdstad van Umbrië. Vanaf de camping in Monte del Lago en Sant Arcangelo di Magione ben je hier in een klein uurtje. Kijk vanaf de stad uit op prachtige valleien of ga shoppen onder de grond in de eeuwenoude gangen van Rocca Paolina. Boven de grond doe je dat in chocoladewinkels. Perugia is namelijk chocoladehoofdstad van Italië! Zo heb je meteen een mooi souvenir voor het thuisfront na een vakantie in Umbrië.