NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Nin

Middeleeuwse bezienswaardigheden en romantische landschappen maken van Nin een van de mooiste plekken van Kroatië. Ga deze zomer kamperen op een camping in Nin en ontdek de mooie plekken met eigen ogen. Begin de dag op het witte zandstrand aan het azuurblauwe water van de Adriatische Zee of neem een modderbad in Nin’s lagoon. Zo heb je genoeg energie om ‘s avonds het middeleeuwse centrum van Nin te bewonderen.

Culturele vakantie in historisch Nin

Kies dit jaar voor een kampeervakantie op een camping in Nin en ontdek Kroatië op z’n mooist. Nin ligt in de regio Noord-Dalmatië en heeft een middeleeuws centrum dat op een eiland is gelegen. Via stenen bruggen bereik je het centrum van Nin waar historische huizen en kronkelige straten het stadsbeeld vormen. Bezoek zeker eens de Sint Kruiskerk dat de kleinste kathedraal ter wereld is. Het witte bouwwerk steekt schilderachtig af tegen de omliggende grasvelden en verdient een plek in het vakantiealbum. Wandel vervolgens via de eeuwenoude stadsmuren naar het Kraljevac plein waar het met een glas wijn goed toeven is bij een van de terrassen.

Een modderbad nemen in Nin

Relaxen doe je bij de camping in Nin. ’s Ochtends is de kans groot dat je gewekt wordt door zingende krekels die in het omliggende pijnbos leven. Ontbijt op het houten terras van de stacaravan voordat het strand wacht. Op het 8 kilometer lange Nin Beach is altijd wel een plekje te vinden op het zachte zand. Tussendoor kun je afkoelen in de azuurblauwe baai waar het water van de Adriatische Zee kraakhelder is. Als je goed kijkt zie je de baarzen nabij je benen zwemmen. Zet ook eens koers naar Nin's Lagoon waar de geneeskrachtige Peloid modder te vinden is. Een modderbad nemen in deze lagune is een echte must-do tijdens de vakantie in Nin.

Bekijk alle campings Nin (1)