NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Camping Seget Vranjica

Zonnige dagen aan schilderachtige baaien afwisselen met flaneren door historische steden is waar het om draait tijdens het kamperen op een camping in Seget Vranjica. Deze Kroatische badplaats ligt aan de rand van het eeuwenoude Trogir met zijn middeleeuwse bezienswaardigheden. Maar Seget Vranjica wordt ook omringd door azuurblauwe baaien en schaduwrijke pijnbomen. Op Vučivica Beach is het dan ook goed toeven onder de zon.

Kamperen in schilderachtig Seget Vranjica

Niet ver van de Kroatische havenstad Split ligt het schilderachtige Seget Vranjica. In deze badplaats zorgen de azuurblauwe baaien, schaduwrijke pijnbomen en het goudkleurige Vučivica Beach voor een optimaal vakantiegevoel. Kies bij TUI voor een camping Seget Vranjica en je verblijft aan de Adriatische Zee. Vanuit de stacaravan (of de tent) sta je zo op het strand. Vergeet je snorkelset niet mee te nemen, zodat je de onderwaterwereld met baarzen en octopussen kunt bewonderen. De dag afsluiten doe je bij het restaurant op de luxe 4 sterrencamping. Hier smul je op het terras van een Kroatische Brodet (visschotel) mét uitzicht op de zonsondergang.

Een historische dag in Trogir

Voor een dagje cultuur snuiven kun je terecht in Split op zo’n driekwartier rijden van de camping Seget Vranjica. Maar dichterbij (op 10 minuten rijden) ligt de historische stad Trogir. Hier vind je gebouwen in zowel de Romaanse stijl, als in Renaissance en Barok stijl. Het is niet voor niks dat Trogir op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Neem zeker een kijkje bij het middeleeuwse Kamerlengo Fort met zijn vierkante torens en kantelen. Wordt er geen concert of theatervoorstelling georganiseerd in het fort? Dan kun je over de verdedigingsmuren wandelen en van bovenaf uitkijken op de traditionele huizen met rode leistenen daken. Bijkomen doe je bij een van de terrassen met een wijntje.

Bekijk alle campings Seget Vranjica (1)