Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Kerstmarkt Boedapest

Breng dit jaar een bezoek aan de kerstmarkt in Boedapest en stap een sprookjeswereld binnen. Vanaf half november zijn de houten kraampjes op het centraal gelegen Vörösmarty plein open. Ga op zoek naar houtsnijwerk en speelgoed of proef van goulash en gekruide wijn. De sfeerverlichting in de bomen en de rijk versierde gebouwen zorgen voor een indrukwekkend achtergronddecor. Ontspannen doe je daarna in de thermale baden.

Kerstmarkt Boedapest
Bekijk trips naar Boedapest (29)

De magische kerstmarkt in Boedapest

Een magisch sprookje komt in de winter tot leven in Boedapest. De rijk versierde gebouwen, sfeervolle koffiehuizen en geplaveide straatjes in de Hongaarse hoofdstad zijn nog mooier met een laagje sneeuw. Het romantische plaatje is helemaal compleet als de kerstmarkt in Boedapest open is. Vanaf half november wordt het Vörösmarty plein versierd met tientallen houten kraampjes, sfeerverlichting in de bomen en een ijsbaan. Tijdens een bezoek aan de kerstmarkt in Boedapest kun je speelgoed, houtsnijwerk en handgeschilderde zijden sjaals als kerstcadeautjes kopen. Ondertussen zorgen de goulash, forralt bor (gekruide wijn) en gevulde koolbladen ervoor dat je van de lokale keuken kunt proeven.

Ontspannen in de thermale baden van Boedapest

In Boedapest zijn er keuzemogelijkheden ten over om na het struinen over de kerstmarkt te ontspannen. De stad staat vooral bekend om haar thermale baden. In het barokke Széchneyibad dobber je voor de ingang van een heus sprookjespaleis. De besneeuwde bomen en de mistige dampen die opstijgen zorgen voor een mysterieuze, maar romantische sfeer. Na een bezoek aan de kerstmarkt in Boedapest kun je ook een van de sfeervolle koffiehuizen in de stad opzoeken. Opwarmen met een kop cappuccino en een stuk dobos cake was nog nooit zo lekker. Met een beetje mazzel treed er net een bandje of dichter op, want de koffiehuizen in Boedapest zijn geliefd bij schrijvers, kunstenaars en intellectuelen.

Bekijk trips naar Boedapest (29)