Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Monschau

Een Last Minute Monschau brengt je naar een van de meest pittoreske dorpen van de Eifel. Monschau ligt in Zuid-Duitsland, direct aan de Roer en de Laufenbach. Witte vakwerkhuizen, de kabbelende beek en de omringende bossen bepalen het dorpsgezicht. In deze oase van rust kun je prima wandelen en fietsen. Gelukkig ligt dit pareltje op amper 3 uur rijden van Nederland, dus wie weet geniet je volgende week wel van al het moois in Monschau.

Last Minute Monschau

Pittoresk Monschau

Ligt je ideale Last Minute vakantie vlakbij huis in een schitterend bosrijke omgeving? Overweeg dan eens een Last Minute Monschau. Dit dorp ligt namelijk in de Eifel, in het zuiden van Duitsland. In ongeveer 2,5 uur rijd je al van Utrecht naar deze 'parel van de Eifel' aan de oever van de Roer en de Laufenbach. De laatste 300 jaar is het stadscentrum van Monschau nauwelijks veranderd. Je wandelt er langs 'gemütliche' pleintjes en tal van witte vakwerkhuizen met rode, groene en blauwe accenten. Slapen doe je midden in dit pittoreske decor bijvoorbeeld in een 4 sterren hotel van TUI. Zowel ontbijt als diner is er inbegrepen, zodat je alle tijd hebt om van Monschau te genieten.

Actief in de Eifel

Voor een wandel- of fietsvakantie zit je in Monschau zeker goed. Vooral in het voor- en najaar is de heuvelachtige Eifel prachtig. In de omgeving zijn wandelroutes van verschillende niveaus uitgezet, zoals een pad door het voormalige jachtgebied van keizer Karel en langs de Laufenbach bij het buurdorp Konzen. Ook fietsers kunnen hun hart ophalen tijdens een Last Minute Monschau. Zij fietsen vanuit het dorp verschillende kanten op door de bossen. Daarnaast is ook een 8-daagse fietsreis door Nederland, Duitsland en België mogelijk. Het sfeervolle Monschau is dan een van de bestemmingen die je aandoet, net als de steden Maastricht en Genk.