Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Rijnland-Palts

Op slechts 2 uur rijden vanaf Nederland ligt Rijnland-Palts, een regio in het westen van Duitsland. Het wordt gesierd door steile wijnranken, meanderende rivieren, sprookjesachtige kastelen en historische steden als Trier en Koblenz. Perfect dus voor een stedentrip, maar ook voor een autovakantie. Een van de meest geliefde routes, die je tijdens een Last Minute in Rijnland-Palts af kunt leggen, is de Romische Weinstrasse.

Een Last Minute naar Rijnland-Palts

De Duitse regio Rijnland-Palts wordt gekenmerkt door uitgestrekte wijnlandschappen, romantische rivieren, kastelen en historische steden als Trier en Koblenz. Door de korte reisafstand vanaf Nederland, slechts 2 uur rijden met de auto, is het een geliefde bestemming voor een Last Minute vakantie of weekendje weg in Duitsland.

Boek je een Last Minute naar Rijnland-Palts bij TUI, dan rijd je met eigen vervoer naar een van de streken van deze regio: Moezel, Rijn, Eifel, Saarland, Hunsrück of Palts. Je verblijft daar in een van de historische steden of idyllische dorpen. Ga je bijvoorbeeld op familievakantie met kinderen? Dan kun je overnachten in het kindvriendelijke vakantiepark in Saarburg, nabij het drielandenpunt. Als je liever kiest voor een romantisch weekendje weg in Duitsland, kun je bijvoorbeeld verblijven in een 4 sterren hotel in Cochem. Ga je op wintersport naar Rijnland-Palts? Reserveer dan een hotel in Biersdorf am See, gelegen middenin het natuurpark de Eifel.

Excursie langs de Romische Weinstrasse

Als je een Last Minute naar Rijnland-Palts boekt, raden wij je aan om een van de vele routes langs de wijngaarden en historische steden te volgen. Veel wegen zijn geschikt voor zowel wandelaars als fietsers en auto's. De Romische Weinstrasse is daar een mooi voorbeeld van. Deze route, die 85 kilometer lang is, werd vroeger veelal werd gebruikt voor de wijntransporten in het Romeinse rijk. Tegenwoordig doet het dienst als een van de belangrijkste trekpleisters in Rijnland-Palts. Langs deze weg vind je een heleboel steile wijngaarden aan de slingerende Moezel en talloze overblijfselen uit de Romeinse tijd. De route loopt tevens dwars door Trier met culturele bezienswaardigheden als het Romeinse amfitheater.

Bekijk alle Last Minutes Rijnland-Palts (44)