Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Rhone

In het zuiden van Frankrijk kun je de cultuur van de Rhône letterlijk proeven. De oudste wijnstreek van het land ligt bezaaid met groene bergen vol wijnstokken. De lavendelvelden, schaduwrijke campings en recreatiemeren maken het landschap compleet. Bij TUI kun je tijdens een Last Minute Rhône verblijven op een camping in Cublize of een hotel in historisch Lyon. Bij beide staat de wijn voor je klaar.

Proeven van de wijnen uit de Rhône

Franse wijn en de Rhône zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De oudste wijnstreek van Frankrijk ligt in het zuiden van het land en wordt versierd door groene bergen vol wijnstokken en geurige lavendelvelden met paarse bloemen. In dit fotogenieke landschap worden de beroemde Côtes du Rhône-wijnen geproduceerd. Tijdens een Last Minute Rhône kun je de cultuur dan ook letterlijk proeven. Bijvoorbeeld op de schaduwrijke camping in Cublize aan het Lac des Sapins. Zie je jezelf na het kanoën al voor de stacaravan zitten met een goed glas wijn?

Flaneren door historisch Lyon

Natuurlijk kun je zo’n Rhône-wijntje ook proeven op een sfeervol terras in de historische stad Lyon. De hoofdstad van de regio is gesticht door Julius Caesar en te omschrijven als één groot openluchtmuseum. Zo kun je tijdens een Last Minute Rhône een kijkje nemen in het Lugdunum, het oudste theater van Frankrijk. Maar ook langs de middeleeuwse straatjes en pastelkleurige huizen in Vieux-Lyon kun je heerlijk struinen. Houd ondertussen je ogen goed open om de ‘traboules’ (binnenhofjes) te ontwaren. Ze zijn te herkennen aan de smalle gangetjes en doorgangen. Bijkomen van het sightseeing in Lyon doe je in het luxe hotel van TUI. In de whirlpool op het dakterras is het ’s avonds goed toeven.

Bekijk alle Last Minutes Rhone (3)

Populaire bestemmingen