NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Last Minute Nauders

Actief doen in een fotogenieke omgeving; dat gaat tijdens een Last Minute Nauders wel lukken. Het Oostenrijkse dorp ligt op de grens met Zwitserland en Italië en wordt omringd door kleurrijke alpenweiden, turquoise gekleurde meren én de hoge bergen van de Reschenpas. Het is het perfecte decor voor een wandel- of mountainbiketocht. Al kun je er in de wintermaanden goed skiën op de 120 kilometer aan pistes.

Het fotogenieke decor van Nauders

Op de grens tussen Oostenrijk, Zwitserland en Italië ligt het sfeervolle dorp Nauders. Het dorp wordt omringd door de hoge bergen van de Reschenpas en door kleurrijke bloemenweides. Tel daar de helderblauwe bergmeren en de dennenbossen bij op en je hebt het fotogenieke decor te pakken. Dankzij de glooiende mountainbikepaden en de vele wandelroutes is Nauders een ideale bestemming voor actievelingen. En vanwege de ligging loop je tijdens een Last Minute Nauders zo Italië of Zwitserland binnen. Dankzij het indrukwekkende bergzicht is het drielandenpunt een stop waard.

Skiën naar Italië en Zwitserland

Ook in de winter kun je vanuit het Oostenrijkse Nauders de grens oversteken met Italië en Zwitserland. Alleen dan op de latten. Meer dan 120 kilometer aan afwisselende pistes liggen voor je klaar in Skigebied Reschenpass Skiparadies. En dan zijn er ook nog 90 kilometer aan loipes te vinden. Genoeg keus voor elk type wintersporter dus. Tussendoor kun je altijd even uitrusten bij een van de alpenhutten. Zowel de Italiaanse als de Oostenrijkse en Zwitserse keuken zijn hier goed vertegenwoordigd. Dat wordt de ene dag van pizza genieten en de volgende dag van een raclette smullen.

Op de culturele tour in Nauders

Voor cultuurliefhebbers valt er genoeg te ontdekken tijdens een Last Minute Nauders. Zo is de middeleeuwse burcht, waar oude werktuigen van boeren tentoon worden gesteld, zeker een bezoek waard. En ook de Leonhardkapelle doet het goed op de vakantiefoto´s vanwege de historische muurschilderingen die deze kerk versieren. Maar echt indrukwekkende foto´s schiet je bij de Reschensee net over de grens in Italië. En dat komt niet alleen doordat het meer bestaat uit turquoise gekleurd water en omringd wordt door glooiende bergen. In het meer staat namelijk de vierkante Campanile di Curon Venosta Vecchia toren. Houd de camera maar gereed!

Bekijk alle Last Minutes Nauders (6)