COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Pitztal

Last Minute Pitztal

  1. Last Minute
  2. Oostenrijk
  3. Pitztal

Goed schoeisel is geen overbodige luxe tijdens een Last Minute in het Pitztal. Dit dal in Tirol wordt namelijk ingeklemd door twee enorme bergketens: de Geigenkamm en de Kaunergrat. De ideale plek dus voor een actieve wandelvakantie in Oostenrijk. Het hotel in Wenns is daarvoor een goede uitvalsbasis. Toch is dit schilderachtige dorp met culturele bezienswaardigheden als de Johanneskerk ook een bezichtiging waard.

Last Minute Pitztal

Last Minute naar het Pitztal

Aan frisse berglucht ontbreekt het niet tijdens een Last Minute in het Pitztal. Aan beide kanten van dit dal in de Oostenrijkse deelstaat Tirol, dat je met eigen vervoer in 9 uur bereikt, staan namelijk twee reusachtige bergketens: de Geigenkamm in het oosten en de Kaunergrat in het westen. Hoewel de flanken van beiden bergketens rijk zijn aan geurende naaldbossen en groene alpenweiden, worden de ruige toppen juist gesierd door een wit sneeuwdek. Een prima plek dus voor een actieve wandelvakantie in Oostenrijk. Neem dus vooral goed schoeisel mee als je een van de vele wandelroutes wilt volgen, zoals de Falkaunsalm - Gallruttalm in het natuurpark Kaunergrat. Tijdens deze wandeling, die 5 kilometer lang is, kijk je uit op de 3000 meter hoge bergtoppen. Het natuurpark Kaunergrat is dan ook het leefgebied van goed getrainde klimmers als de steenbok. Deze dieren kun je overigens ook goed in de winter spotten tijdens een vakantie in het Pitztal. Trek gewoon een paar sneeuwschoenen uit je koffer en volg tijdens een winterwandeltocht de sporen van deze 'wilde dieren'.

Een hotel in Wenns bij de Johanneskerk

Als je kiest voor een Last Minute in het Piztal, dan verblijf je in een 4 sterren hotel in Wenns dat de perfecte uitvalsbasis is om de ongerepte natuur te verkennen. Toch is het ook zeker een aanrader om rond te kijken in dit schilderachtige dorp. Er staan in het knusse centrum een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de laatgotische Johanneskerk met zijn spitse toren. Klim naar de top van deze toren voor een uitzicht over het dorp en de bergachtige omgeving of bewonder de talloze barokke plafondschildering in de binnenkant van de kerk.