Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Sölden

Het Oostenrijkse bergdorp Sölden laat zich het hele jaar door lenen voor een actieve vakantie in Tirol. In de zomermaanden wandel je de groene weilanden, hoge bergtoppen en gletsjers van het Öztal zo tegemoet. Onderweg zorgen de heldere meertjes en berghutten voor ideale rustpunten. Ook in de winter kun je bij TUI een Last Minute Sölden boeken. De 145 kilometer aan pistes en vele cafés bezorgen je een bruisende wintersport.

Last Minute Sölden
  • Een hypermoderne boarder-area
Bekijk alle Last Minutes Sölden (1)

Wandelen door het indrukwekkende Öztal

Bij TUI kun je het hele jaar door een Last Minute Sölden boeken en op actieve wijze de Oostenrijkse regio Tirol ontdekken. Het dorp ligt aan de rand van het Öztal en wordt omringd door groene weilanden, gletsjers en hoge bergtoppen. In de zomermaanden laat de groene omgeving zich het best ontdekken tijdens een wandeltocht. Volg bijvoorbeeld de Hoch Stubai Panoramaweg waarbij je helderblauwe bergmeertjes passeert en het uitzicht op de ‘drieduizenders’ indrukwekkend is. De route eindigt op 2.472 meter hoogte bij een berghut op de Timmelsjoch. Geniet hier van het uitzicht op het berglandschap terwijl je van een huisgemaakt stuk Apfelstrudel smult.

Op wintersport in Sölden

Zodra Sölden bedekt is onder een laag sneeuw is dit het domein van skiërs. Bij TUI kun je in de wintermaanden kiezen voor een Last Minute Sölden en de 145 kilometer aan pistes van de skigebieden Sölden en het rustiger Hochsölden onveilig maken. Voor wintersporters van alle niveaus is er genoeg te beleven tijdens een skivakantie in Sölden. 70 kilometer aan blauwe pistes, 45 kilometer rode en 30 kilometer zwarte pistes zorgen voor een dag vol vermaak. En ’s avonds gaat de pret gewoon verder in de vele discotheken en après-ski cafés.

Het verhaal van Ötzi

Als je het nieuws een beetje volgt heb je vast wel eens gehoord van Ötzi. Deze ‘ijsmummie’ werd in 1991 gevonden in de omgeving van Sölden. En ondanks het feit dat de man omstreeks 3.300 voor Christus leefde was zijn lichaam in perfecte staat. Dat komt natuurlijke door de ijskoude sneeuw. Vanwege de opwarming van de aarde kwam zijn lichaam in 1991 bloot te liggen en werd de mummie ontdekt. Wil je tijdens de Last Minute Sölden meer weten over deze historische man? Bezoek dan het Ötzi museum in het Italiaanse Bolzano, op zo’n 2 uur rijden van Sölden. Bijkomen na de lange rit doe je in de wellness bij het hotel van TUI.

Bekijk alle Last Minutes Sölden (1)