Mestre

Stedentrip Mestre

  1. Stedentrip
  2. Italië
  3. Mestre

Tijdens een stedentrip Mestre ben je vanuit een hotel van TUI zo in het hart van Venetië. Voor een tochtje in een gondel, over het Canal Grande. Voor het beste uitzicht op de Rialtobrug en de paleizen aan het water. Inclusief luid zingende gondelier natuurlijk. En doe daarna je laarzen aan voor een bezoek aan het San Marcoplein. Waar je in de San Marcokathedraal kleurrijke mozaïeken en een altaarstuk vol edelstenen vindt.

Stedentrip Mestre

Voordelige stedentrip Mestre

Een stedentrip naar Mestre is een ideale manier om de beroemde Italiaanse stad Venetië te verkennen. Mestre is namelijk een gemeente van Venetië. Waar een hotel voordeliger is, terwijl je toch binnen de kortste keren in het centrum van de waterstad bent. Met het openbaar vervoer bijvoorbeeld. Onze aanrader: koop een tourist travel card, waarmee je ook meteen gebruik kan maken van de anders vrij dure vaporetto. Want een gratis tochtje over het Canal Grande is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Of stap je liever in een van de welbekende gondels, voor een boottochtje met een zingende gondelier? Op naar de Rialtobrug, en de vele paleizen langs het water.

Natte voeten op het San Marcoplein

Wil je Venetië tijdens een stedentrip Mestre te voet verkennen? Dan is het een goed idee om rekening te houden met de waterstand. Best kans namelijk, dat je voor een bezoek aan het San Marcoplein laarzen nodig hebt om je voeten droog te houden. Nat of niet: de aan het plein gelegen San Marcokathedraal is het bewonderen tijdens een vakantie in Italië zeker waard. Verbaas je over de edelstenen in het altaarstuk, de koepels vol mozaïeken en de verzameling Byzantijns zilver. Om daarna de bruggen naar de eilandjes van Murano te volgen, voor handgemaakte glazen souvenirs.