Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Limassol

Op vakantie in Limassol maak je kennis met de zonnige zuidkust van Cyprus. Wandel langs de moderne en de oude haven en droom weg bij het uitzicht op de vele boten die hier aangemeerd liggen. Toe aan verkoeling? Neem een duik in het heldere water van de Middellandse Zee bij de Baai van Akrotiri. Of wat dacht je van een excursie naar de historische stad Paphos?

De twee havens van Limassol

Aan de zuidkust van het Griekstalige deel van Cyprus ligt Limassol. Deze plaats is de op een na grootste stad van het eiland en heeft een prachtige ligging aan de Baai van Akrotiri aan de Middellandse Zee. De stad heeft maar liefst twee havens: een oude haven met traditionele restaurants aan het water, maar ook een moderne haven die belangrijk is voor de handel en die tevens het vertrekpunt is voor boottochten naar het Griekse eiland Rhodos en Haifa in Noord-Israël. Limassol wordt hierom ook wel de ‘poort naar het Midden-Oosten’ genoemd. In het centrum van Limassol vind je veel indrukwekkende bezienswaardigheden. Zin in een beetje cultuur? Op loopafstand van de oude haven ligt het middeleeuwse Kasteel van Limassol. Tegenwoordig is het kasteel ingericht als museum met verschillende tentoonstellingen over de geschiedenis en cultuur van Cyprus.

Bezoek het kasteel van Paphos

Zin in een uitstapje tijdens je vakantie in Limassol? Wat dacht je van een excursie naar de historische stad Paphos? Hier vind je onder andere het kasteel van Paphos, een imposant fort bij de haven. Of breng een bezoek aan de Rots van Aphrodite. Volgens oude legenden zou Aphrodite, de Griekse godin van de schoonheid, bij deze rots uit het zilveren schuim van de zee zijn geboren! Na je uitstapje geniet je in het luxe 4 sterren hotel van TUI nog even van de laatste zonnestralen terwijl je een drankje drinkt aan de rand van het zwembad.

Bekijk alle vakanties Limassol (7)