NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Protaras

Door het zonnige klimaat leent het eiland Cyprus zich uitstekend voor een strandvakantie. Een vakantie in Protaras, een authentieke badplaats aan de oostkust van het eiland, is dan ook een heerlijke bestemming voor zonaanbidders. Strijk neer op het goudgele strand en droom weg bij het uitzicht op het fonkelende water van de Middellandse Zee. Of neem een kijkje bij de Agios Elias kerk.

Strandvakantie aan de oostkust van Cyprus

Goudgele stranden, het kristalheldere water van de Middellandse Zee dat fonkelt in het zonlicht… Voel je de vakantiekriebels al? Een vakantie in Protaras, een authentieke badplaats aan de oostkust van Cyprus, is de ideale bestemming voor een zorgeloze strandvakantie. De idyllische kustlijn en hoge rotsen vormen een spectaculair vakantiedecor, en ook het aangename klimaat en het heldere water zullen zeker in de smaak vallen bij zonaanbidders. Vanaf het appartement van TUI is het bovendien maar een klein stukje lopen naar het strand. Ideaal toch? Vergeet voor je vliegvakantie naar Cyprus ook je snorkel niet mee te nemen, want de wateren bij Protaras lenen zich uitstekend voor een snorkelsessie. Hé, zag ik daar nou een zeester?

Het perfecte uitzicht

Het hoogtepunt van Protaras, letterlijk en figuurlijk, is de Agios Elias kerk. Deze kerk bevindt zich namelijk bovenop een hoge rots en is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het is een flinke klim, maar dan heb wel een spectaculair uitzicht over de stad en de omliggende baaien en rotspartijen. Gelukkig is de afdaling een stuk aangenamer en kun je na al je inspanningen lekker bijkomen met een verkoelend drankje op het terras. En wanneer de zon langzaam aan de horizon verdwijnt, verplaats je je gewoon naar een van de restaurants of traditionele taverna's voor een heerlijke maaltijd.

Bekijk alle vakanties Protaras (3)