Droomzomer nu met 100,- korting! - De unieke combinatie van sport kijken en vakantie

Vakantie Koúklia

Romantiek zal hoogtij vieren tijdens een vakantie Koúklia. Deze badplaats in het Griekse gedeelte van Cyprus staat bekend als geboorteplaats van Aphrodite, de godin van de liefde. Het witte kiezelstrand van Koúklia, de grillige rots van Aphrodite en het diepblauwe water van de Middellandse Zee steken idyllisch tegen elkaar af. Maar ook in je suite met privé zwembad is het goed toeven tijdens een zonvakantie Koúklia.

Het romantische decor van Koúklia

In het Griekse deel van Cyprus treed je tijdens een vakantie Koúklia in de voetsporen van Aphrodite. Het verhaal gaat dat de godin van de liefde geboren is uit de golven bij het kiezelstrand van Koúklia. De indrukwekkende rots die hier te vinden is draagt om die reden de naam 'Rots van Aphrodite'. Romantisch is de plek sowieso te noemen. De grillige rots, het witte strand en het diepblauwe water van de Middellandse Zee steken schilderachtig tegen elkaar af. Dé plek om tijdens een vakantie Koúklia te luieren onder de zon. Romantiek viert ook hoogtij in het luxe 5 sterren hotel van TUI. In de luxe suite met privé zwembad kun je je prima terugtrekken. Of sla een balletje op de naastgelegen 18-holes golfclub 'Aphrodite Hills' dat verkozen is tot beste golfbaan van Cyprus.

Een culturele dag op Cyprus

Iets zien van de culturele bezienswaardigheden die Cyprus rijk is? Kies tijdens een vakantie Koúklia dan voor een 5 sterren hotel en boek een huurauto. Zo kun je een bezoek brengen aan het Aphrodite heiligdom in Koúklia en hier de resten van een Romeins huis, middeleeuwse kerk en de historische stadsmuren bewonderen. En natuurlijk de tempel die gewijd is aan de godin van de liefde. Wist je trouwens dat Cyprus ook een Turks gedeelte kent? Voor moslims is de Hala Sultan Tekke moskee aan het zoutmeer bij Larnaca het belangrijkste heiligdom. Vanwege het spiegelende meer en de vele palmbomen waan je je tijdens een bezoek aan deze moskee in een oase.

Bekijk alle vakanties Koúklia (1)