Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Øster Hurup

Wil je op strandvakantie, maar niet vliegen? Dan is het Deense vissersdorpje Øster Hurup op het schiereiland Jutland dé plek voor jou. Hier vind je kilometers lange zandstranden. Meer actie? In een kajak peddel je door het Mariager fjord. Om even later met de fiets op avontuur te gaan door het veengebied Lille Vildmose. Terug op het vakantiepark van TUI smul je van Frikadeller en verse Gravad Laks. “Velbekomme!”… eet smakelijk.

Strandvakantie in Øster Hurup

Velkommen! Øster Hurup, op het Deense schiereiland Jutland begroet je. Vanuit het vakantiepark van TUI ben je in enkele stappen bij de zee. Hier gooi je je handdoek uit op het brede zandstrand om aan je kleurtje te werken, terwijl de kinderen zandkastelen bouwen. Maar ook een actieve vakantie is binnen handbereik. Op een kleine 20 minuten rijden vind je het Mariager Fjord, dat met zijn 35 kilometer het langste fjord van Denemarken is. Dé plek voor ware avonturiers. Hier kun je kajakken, zeilen en vissen op forel – die je daarna ook vingerlikkend op kunt smikkelen.

Actie: natuur om de hoek

Tijdens je vakantie in Øster Hurup ontdek je het achterland van Jutland. Wandelen en fietsen doe je hier in de prachtige natuurgebieden als Lille Vildmose en Rold Skov. Lille Vildmose is met 7500 hectare het grootste hoogveengebied van Noord-Europa. Tijdens een wandeling over de oneindige vlaktes kan spot je met een beetje geluk zeldzame plantsoorten en dieren. Misschien fladdert er wel een steenadelaar voorbij of sta je oog in oog met een edelhert. Rold Skov is het grootste bos in Denemarken. Trek je er te voet, of op de fiets op uit? Of helemaal avontuurlijk, op de rug van een paard! Wie weet vind je tussen de dichte bebossing één van de vele meertjes om te picknicken aan de waterrand.

Daar in dat kleine eetcafé aan de haven

Het sfeervolle vissersdorpje Øster Hurup barst in de zomer van de restaurants en cafés. Ben je een fan van vis? Dan ben je hier in het Walhalla beland. De Gravad Laks is hier zo vers dat hij bijna je bord op springt. Als je na het avondeten nog geen zin hebt om naar bed te gaan, kun je zeker nog wel wat uurtjes spenderen in een van de bruisende bars. Barbecueën en een spelletjesavond in je vakantiehuis kan natuurlijk ook. De gezellige avonden maken je strandvakantie helemaal compleet!

Bekijk alle vakanties Øster Hurup (1)