Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Funen

Vakantie Funen

  1. Vakantie
  2. Denemarken
  3. Funen

Rust, natuur, strand en sprookjes. Op het één na grootste eiland van Denemarken, ook wel het ‘tuineiland’ genoemd, is meer dan genoeg te beleven. En dat doe je in een prachtige omgeving vol glooiende heuvels en boomgaarden. Aan activiteiten geen gebrek tijdens een vakantie Funen. Zo bezoek je bijvoorbeeld het museum over sprookjesschrijver Hans Christian Andersen of vermaak je je in de kasteeltuinen en het attractiepark van het Egeskov Slot.

Appartement Funen

Een verblijf in een appartement op Funen is gegarandeerd sprookjesachtig. Het tweede grootste eiland van Denemarken wordt vanwege de vele groene natuur ook wel de 'Tuin van Denemarken' genoemd.
Vanuit het appartement van TUI ben je in no time in het centrum van de havenplaats Faaborg, gelegen aan de zuidkant van Funen. Deze plaats is deels autovrij en dus kun je er rustig een drankje drinken op een van de terrassen in de smalle straatjes. Een van de bezienswaardigheden waar je in Faaborg niet omheen kunt is de gele ‘klokketarn’ die hoog boven de stad uittorent.

Zin in een uitstapje tijdens een vakantie op Funen? Met de auto ben je vanuit het appartement in Faaborg binnen drie kwartier in Odense, een van de belangrijkste steden van Funen. Hier kun je een kijkje nemen in het geboortehuis van Hans Christian Andersen of bezoek je Kasteel Egeskov met zijn beruchte doolhoven. Sluit de dag af met een zelfgemaakte maaltijd op de steiger van het voordelige appartement van TUI, gelegen aan het strand.

Het tuineiland Funen

Funen, oftewel Fyn, is het op één na grootste eiland van Denemarken. Tijdens een autovakantie rij je binnen zo’n 8 uur vanaf Utrecht naar het eiland, dat tussen het vasteland en het eiland Seeland ligt. Funen wordt vanwege zijn glooiende heuvels, prachtige boomgaarden en pittoreske boerderijen ook wel ‘tuineiland’ genoemd. In de havenstad Bogense begeef je je in zo’n decor. Het vakantiepark van TUI bevindt zich middenin de groene natuur en op 600 meter van het Bogense Marina zandstrand. Ben je met de kids op vakantie? Dan is een absolute aanrader tijdens een vakantie Funen een bezoek aan het kasteel Egeskov. Het sprookjesachtige kasteel ligt vlakbij het plaatsje Kværndrup en stamt uit de Renaissancetijd. Op een uurtje rijden vanaf Bogense beleef je niet alleen het prachtige slot zelf, ook kun je volop genieten van de kasteeltuinen en het attractiepark eromheen.

Sprookjesachtig Funen

Naast rust, natuur en strand staat Funen ook garant voor een sprookjesachtige vakantie. Wist je dat schrijver Hans Christian Andersen op het eiland geboren is? In Odense om precies te zijn. En een uitstapje naar deze stad is gemakkelijk te maken. Op Funen is vrijwel alles op rijafstand. Verblijf je dus bijvoorbeeld in het vakantiepark van TUI in Nyborg, dan is het maar een half uurtje rijden naar Odense. Wellicht ken je Andersen van De Kleine Zeemeermin. Maar misschien wist je niet dat de schrijver uitgroeide van een arme schoenmakerszoon tot de allergrootste sprookjesschrijver van de 20e eeuw. Dat leer je allemaal in het H.C. Andersen Hus in Odense.

Bekijk alle vakanties Funen (3)