Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Ribe

Tijdens een vakantie in Ribe ontdek je een authentiek stadje in het zuiden van Denemarken. Het gezellige centrum is een aaneenschakeling van historische bezienswaardigheden. Bovendien is Ribe in 2014 uitgeroepen tot mooiste stad van Europa! Waan je een echte Noorman tijdens een bezoek aan het Ribe VikingeCenter, bewonder het uitzicht vanaf de Domkerk, of ga zeehondjes spotten in Nationaal Park de Waddenzee.

Geschiedenis komt tot leven in Ribe

Ribe bevindt zich in het zuiden van Denemarken en is een van de oudste steden van geheel Scandinavië. Ook is de stad in 2014 beloond met de titel ‘mooiste stad van Europa’. Ribe werd gesticht als marktplaats voor Friezen en Vikingen, en in en rondom het gezellige historische centrum zijn tal van bezienswaardigheden die de geschiedenis doen herleven! Zo is er het Ribe VikingeCenter, een museum in de open lucht waar je kunt zien en ervaren hoe de Vikingen leefden. Kijk binnen bij een echte boerderij uit het jaar 980 en bewonder de Vikingschepen in de haven. Hier zullen de kinderen zich uitstekend vermaken! Ook een bezoek aan de Domkerk, het imposante symbool van de stad, mag zeker niet ontbreken tijdens een vakantie in Ribe. Beklim de 248 treden van de Burgertoren en bewonder het spectaculaire uitzicht over de rode daken van de stad, de Ribe rivier en de weidegronden in het oosten.

Naar het Nationale Park de Waddenzee

Naast historische bezienswaardigheden heeft Ribe ook een heleboel natuurschoon om te bewonderen! Bij Ribe begint het Nationale Park de Waddenzee, een belangrijk natuurgebied waar jaarlijks meer dan 10 miljoen vogels passeren! Ook vind je hier de grootste zeehondenpopulatie van Denemarken. Tijdens een wandel- of fietstocht kijk je je ogen bij de rijke flora en fauna. Bijkomen van alle indrukken doe je in het 4 sterren appartement op het gezellige maar rustig gelegen vakantiepark. Boek je een vakantie Ribe bij TUI dan ontvang je ter plaatse de 'Advantage Card' waarmee je gratis toegang hebt tot het subtropische zwembad in Ribe en het grote Waterpark & Wellness in Esbjerg.

Bekijk alle vakanties Ribe (1)