Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Odense

Voor een autovakantie op het Deense eiland Funen hoef je niet verder te kijken dan de havenstad Odense. Dit authentieke Scandinavische plaatsje is niet alleen de oudste stad van Denemarken, maar ook de geboorteplaats van sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Tijdens een vakantie Odense kun je zijn geboortehuis bekijken. En zijn de kids mee op vakantie? Dan mag een bezoek aan de Odense Zoo zeker niet ontbreken.

Sprookjesachtig Odense

Ontdek de op twee na grootste stad van Denemarken tijdens een vakantie Odense. Deze havenstad op het Deense eiland Funen is een ideale bestemming voor een autovakantie met een sprookjesachtig tintje. Odense is namelijk de geboortestad van de beroemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen. Reken maar dat iedereen in Odense bekend is met sprookjes als ‘de gelaarsde kat’ en ‘de kleine zeemeermin’. In het centrum kun je nog altijd zijn geboortehuis bewonderen. Goed om te weten: vanaf het moderne 4 sterren hotel van TUI pak je heel makkelijk de bus die je in no-time naar het centrum brengt, ideaal toch?

Aapjes kijken in Odense Zoo

Een leuk uitje voor tijdens je familievakantie in Odense is de Odense Zoo. Hier hebben ze dieren afkomstig van alle continenten. Neem een kijkje bij de rendieren, bewonder de capybaras en lach om de gekke capriolen van de pinguins. In het weekend kun je, wanneer je een speciaal ticket koopt, mee met de dierenverzorgers om een giraf te voeren en te aaien. De dierentuin bevindt zich op ongeveer 20 minuten rijden van het hotel van TUI, dus je bent er zo!

Bekijk alle vakanties Odense (3)