COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Bad Dürrheim

Vakantie Bad Dürrheim

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Zwarte Woud
  5. Bad Dürrheim

Behoefte aan ontspanning? Vier dan je vakantie in Bad Dürrheim! In dit Zuid-Duitse kuuroord kom je helemaal op adem na een bad in het geneeskrachtige zoute water. Daarnaast ligt deze oase van rust in wandelparadijs het Zwarte Woud met de Ostweg en de Triberger watervallen dichtbij. Ideaal dus voor een natuurrijke en actieve vakantie bij onze oosterburen, waar je tevens de mooiste koekoeksklokken kunt bewonderen.

Wellnessvakantie in Bad Dürrheim

Na een welverdiende wellnessvakantie in Bad Dürrheim voel je je als herboren! Dit hooggelegen dorp in de wouden van Zuid-Duitsland ligt slechts op een halve dag rijden vanuit Nederland. Hier vind je een van de best bewaarde geheimen van de Duitse deelstaat Baden-Württemberg: de zoutwaterbronnen van Bad Dürrheim. Het 4 sterren hotel van TUI ligt op loopafstand van wellness centrum Solemar. Even helemaal ontspannen in het weldadige en geneeskrachtige water uit de zoutwaterbronnen. In deze enorme spa kun je relaxen in verschillende decors, zoals het strand of de zoutgrot. Of neem je liever een duik in het binnenzwembad van het hotel? Adem de frisse berglucht in en laat je adviseren in de fitnesszaal. Binnen een mum van tijd voel je je fitter dan ooit!

Actieve vakantie in Duits wandelparadijs

De betoverende bossen van het Duitse Zwarte Woud hebben een enorme aantrekkingskracht op wandelaars en fietsers. Dus stop je wandelschoenen zeker in de koffer voor een wandelvakantie in Bad Dürrheim! 's Ochtends eerst even genieten van het ontbijtbuffet dat met Zuid-Duitse gastvrijheid wordt geserveerd. Hierna heb je zeker een goede bodem gelegd voor een flinke wandeltocht. Loop bijvoorbeeld een gedeelte van de Ostweg. Deze 239 kilometer lange wandelroute komt ook door Bad Dürrheim en voert je door het schitterende woud vol dennen en bosdieren. De betoverende Triberger watervallen liggen op een half uur rijden van het hotel van TUI. De fikse klim naar de top van de waterval maakt je actieve vakantie in het Zwarte Woud compleet!

'Koekoek!' in Villingen-Schwenningen

Tijdens een vakantie in Bad Dürrheim kun je niet heen om de gemoedelijk tikkende koekoeksklokken van het Zwarte Woud. Bezoek de voormalige Württemberg klokkenfabriek in het nabijgelegen pittoreske dorp Villingen-Schwenningen. Hier is tegenwoordig een klokkenmuseum gevestigd. Daar zie je het prachtigste houtsnijwerk en kun je iets zien én horen van de Duitse folklore: koekoek! De historische binnenstad van Villingen-Schwenningen is ook zeker een bezoekje waard. Bestel een lekker Duits biertje aan de langste tapkast van het Zwarte Woud in de Färberstrasse. Proost op een geslaagde vakantie in Bad Dürrheim!

Bekijk alle vakanties Bad Dürrheim (1)