Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Oberwolfach

Op vakantie in Oberwolfach kom je ogen tekort. Dit plaatsje in het noordelijke deel van het Zwarte Woud staat bekend om zijn bosrijke natuurlandschap en de zuivere lucht. Trek goede schoenen aan en baan je een weg door bossen van het Zwarte Woud. Als beloning wacht een overheerlijk 3-gangen diner in het hotel van TUI. Ook het MiMa Museum in Oberwolfach heeft alles in petto om je in verwondering te brengen.

Oberwolfach, kleurrijk dorp in het Zwarte Woud

Dompel je onder in de groene natuur van het Zwarte Woud tijdens een vakantie in Oberwolfach. Deze Duitse plaats in deelstaat Baden-Württemberg ligt ten noorden van het Zwarte Woud. Al rijdend richting het hotel in Oberwolfach, zie je al van ver het centrum met een reeks aan kleurrijke huizen. De kerk vormt het middelpunt, die altijd open is voor bezoekers. Ook de aanwezigheid van stapels hout zal je vast en zeker opvallen. Gezaagde planken die wachten om vervoerd te worden naar meubelfabrieken, grote stapels brandhout of hele boomstammen liggen langs de kant van de weg. Een belangrijke inkomstenbron van Oberwolfach zijn namelijk de houtzagerijen. Wie meer te weten wil komen over de mineralen en edelstenen van de regio, bezoekt het Museum für Mineralien und Mathematik (MiMa) tijdens een vakantie in Oberwolfach.

Wandelen in het Zwarte Woud

Dankzij de ligging tussen de bosrijke heuvels van het Zwarte Woud is Oberwolfach een prima uitvalsbasis voor eindeloos wandelplezier. Vanaf het hotel van TUI wandel je zo de bosrijke natuur in en passeer je meer dan eens schitterende beken en rivierdalen. Zo is er een leuke wandeling van 12 kilometer die begint en eindigt op het dorpsplein Am Lindenplatz in Oberwolfach-Kirche. De route leg je af door de bordjes met de tekst ‘Guck a mol wegle’ te volgen. Onderweg kom je langs heel wat mooie uitzichten. Doe lekker rustig aan tijdens de wandeling en stop zoveel als je wilt.

Ontdek ook Freiburg en Triberg

Vanuit het gastvrije dorp sta je zo in Freiberg met de bekende Freiburger Münster, het gotische bouwwerk met de 116 meter hoge toren. Deze universiteitsstad heeft een prachtig historisch centrum. Wandel door de autovrije binnenstad en je komt vanzelf langs de Freiburger Münster, rode historische Kaufhaus en de torens Schwabentor en de Martinstor. Ook een van de meest bezochte plaatsen in het Zwarte Woud, Triberg, ligt op een klein uurtje rijden van Freiburg. Hier kun je oog in oog staan met de hoogste watervallen van Duitsland, de Triberg watervallen. Bij deze beroemde watervallen stort het schuimende water van grote hoogte in het dal. Neem zeker de fotocamera mee tijdens een vakantie Oberwolfach.

Bekijk alle vakanties Oberwolfach (1)