Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Friedrichshafen

Terwijl je langs de Bodensee fietst strekt het blauwe water zich mijlenver uit en zie je zelfs Alpen in de verte. Tijdens een vakantie in Friedrichshafen kun je zomaar wennen aan dit uitzicht. Deze moderne stad ligt namelijk aan de noordoever van de Bodensee in Zuid-Duitsland. Flaneer er zeker door het Stadspark naar de barokke Schlosskirche aan het water. Dorst? Pak dan een terrasje aan de gezellige Uferpromenade.

Aan de Bodensee in Friedrichshafen

Met de Bodensee op de achtergrond ga je tijdens een vakantie in Friedrichshafen zeker genieten van het meerzicht. Deze moderne stad vind je aan de noordkant van de Bodensee, in Zuid-Duitsland. Je komt hier om te flaneren langs het water, een boottocht te maken, te genieten van de bosrijke natuur en zeppelins te spotten. Tot de Tweede Wereldoorlog was Friedrichshafen namelijk de plek waar deze luchtschepen werden gebouwd. En daar is de stad maar wat trots op. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld met een moderne zeppelin over het Bodenmeer vliegen. Meer te weten komen over deze bijzondere geschiedenis? Bezoek dan het zeppelinmuseum in Friedrichshafen.

Fietsen door Friedrichshafen

Boek je bij TUI een meerdaagse fietsreis langs de Bodensee? Dan kom je ook door Friedrichshafen. Het is een uitstekende gelegenheid om de fiets even te parkeren en door het centrum te wandelen. Winkels, cafés en restaurants wisselen elkaar af in de straten, waarbij de terrasjes aan de Uferpromenade een must zijn voor 'Kaffee und Kuchen'. Flaneer vervolgens via het Stadspark en de haven naar de Schlosskirche. Deze barokke kerk is vastgebouwd aan een 19e-eeuws slot en vraagt direct de aandacht tijdens je vakantie in Friedrichshafen. Dat komt vooral door zijn 2 torens van 55 meter hoog. Maar ook het interieur is de moeite waard vanwege de gedetailleerde plafondversieringen.

Bekijk alle vakanties Friedrichshafen (1)