Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Rüdesheim

Culinair genieten staat centraal tijdens een actieve vakantie in Rüdesheim. Het middeleeuwse stadje aan de Duitse Rijn staat namelijk bekend om zijn uitstekende wijnen. Bezoek een van de vele wijnlokalen om een glaasje te proeven. Zin in cultuur snuiven? Loop dan in ieder geval langs de vakwerkhuizen van de knusse Drosselgasse. En wie de vakantiedagen vult met sportieve activiteiten kan vanuit Rüdesheim de mooiste fietstochten door het Rijnland maken.

Last minute Rüdesheim

Ontdek het wijngebied van Duitsland dat al in de Romeinse tijd bewoond was tijdens een Last Minute Rüdesheim. De Rijnvallei wordt afgewisseld door laaggebergte, ruïnes en fruitbomen. Tegenwoordig is Rüdesheim, gelegen in deze omgeving, een van de best bezochte wijnstadjes langs de Rijn. De 'Drosselgrasse' in hartje centrum wordt gesierd door eeuwenoude woonhuizen en op steenworp afstand van het 4 sterren hotel van TUI in de Altstadt. Strijk neer op een van de terrassen met een goed glas wijn en een stuk 'Flammküchen' met Duitse 'schlager' muziek op de achtergrond. Nog energie over? Dan kun je een bezoek aan de Brömserburg op het lijstje bijschrijven. Check!

Bekijk alle Last Minutes Rüdesheim (2)

Culinair genieten in de Drosselgasse

Dwars door het hart van Duitsland slingert de machtige Rijn, waar kastelen en burchten te midden van wijnhellingen staan en pittoreske stadjes op de oevers liggen. Een van die stadjes is het middeleeuwse Rüdesheim. Of je nu culinaire wijnliefhebber, actieveling of cultuurfanaat bent, een vakantie in Rüdesheim aan de Rijn is een uitstekend idee! De wijnbouw maakte Rüdesheim bekend, dus bezoek ook zeker een van de wijnlokalen, de zogenoemde 'weinschenken'. Culinaire en cultuurfans komen elkaar tegen in de Drosselgasse, het beroemdste straatje van Rüdesheim. Langs het smalle steegje liggen 17e en 18e eeuwse vakwerkhuizen vol wijnranken, souvenirwinkels en gezellige terrasjes. Gelukkig ligt de Drosselgasse op slechts een steenworp afstand van het hotel van TUI in het centrum van Rüdesheim. Zo kun je naar hartenlust genieten van deze bijzonder sfeervolle stad!

Fietsvakantie in Rüdesheim

Wil je meer van het Rijnland zien tijdens een vakantie in Rüdesheim? Boek dan bij TUI een 5-daagse fietsreis waarbij de middeleeuwse stad je uitvalsbasis is. Dat betekent elke dag thuiskomen in het 'gemütliche' Rüdesheim na de prachtige regio rondom het Rijndal verkend te hebben. Elke dag lekker actief op de fiets door wijngaarden naar schilderachtige dorpjes als Bacharach. Tijdens de tocht doe je ook nog het 12e eeuwse Klooster Eberbach aan, met zijn opvallende wit-rode vakwerkstijl. Strijk na zo'n sportieve dag in Rüdesheim neer op een knus terrasje aan de Drosselgasse. Riesling-wijntje erbij, proost!

Bekijk alle vakanties Rüdesheim (7)