NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Heidelberg

Heb je bij het maken van een stedentrip in Duitsland wel eens gedacht aan Heidelberg? De universiteitsstad aan de Neckar rivier is gezellig druk, maar vrij van massatoerisme. Zo kun je in relatieve rust het kleurrijke Slot Heidelberg bewonderen. Of de toren van de Heiliggeistkirche beklimmen. Zoek na het sightseeing een terras aan de Neckar op en proost met een goed glas wijn op de vakantie Heidelberg.

Vakantie Heidelberg

Het kleurrijke Slot Heidelberg

Zin in een culturele stedentrip in Duitsland zonder massa’s toeristen? Kies dan voor een vakantie Heidelberg en reis af naar deze sfeervolle Universiteitsstad aan de Neckar rivier. Het letterlijke hoogtepunt van de stad is Slot Heidelberg dat tegen een beboste berghelling is gebouwd. Van verre is de zanderige kleur van het kasteel en de omringende bomen een lust voor het oog. Van dichtbij zie je dat het kasteel een rode gloed over zich heen heeft en kun je het Apothekersmuseum en de bekende Heidelberger Vat bekijken. En de kronkelende Neckar natuurlijk.

Het gezellige centrum van Heidelberg

Via de Alte Brücke loop je tijdens de vakantie Heidelberg zo het gezellige centrum van de stad binnen. Door de vele studenten is het er altijd levendig en zijn de cafés, bars en restaurants gezellig druk. Vooral rondom het centraal gelegen Marktplatz zijn de terrassen geliefd. Op het plein staat ook de middeleeuwse Heiliggeistkirche waarvan je de toren kunt beklimmen. Kijk uit over de kleurrijke pakhuizen met de rode daken, de vele universiteitsgebouwen en de volle terrassen. De dag afsluiten doe je in een restaurant langs de Neckar rivier terwijl riviercruiseschepen voorbij varen.