Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Heidelberg

Vakantie Heidelberg

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Heidelberg

Bezoek de oudste universiteitsstad van Duitsland die door Goethe en andere grote namen werd vereeuwigd: Heidelberg. In de verte ziet u het indrukwekkende Slot Heidelberg al op de helling liggen, omgeven door groene bomen. De Alte Brücke leidt u naar het centrum vol romantiek, historie en gezelligheid. Reis af naar het zuidwesten van Duitsland waar u uw vakantie in Heidelberg kan beginnen.

Vakantie Heidelberg

Romantische bruggen en kastelen

De Alte Brücke van Heidelberg, met haar slanke pijlers en bogen, leidt u naar centrum van deze romantische stad in het zuidwesten van Duitsland. De Alte Brücke was de eerste stenen brug van de stad en werd al in de 18e eeuw gebouwd. Vanaf de brug kunt u wegdromen bij het uitzicht op Slot Heidelberg. Dit kasteel is hét pronkstuk van de stad. Na een klim langs de helling kunt u het slot natuurlijk ook van dichtbij bekijken. Dit kunt u zelf doen, maar een rondleiding is ook een aanrader. U ontdekt dan meteen de indrukwekkende geschiedenis van het gebouw. Eenmaal weer beneden aangekomen gaat uw ontdekkingstocht verder als u het centrum inloopt.

Universiteitsstad

Naast een historische stad, is Heidelberg ook een Universiteitsstad. De Universiteit van Heidelberg werd al opgericht in 1386 en is daarmee een van de oudste instellingen van Europa. Nog steeds zijn er duizenden studenten die studeren aan de Universiteit van Heidelberg. Lessen worden gegeven in het oude Universiteitsgebouw en in talloze andere historische gebouwen verspreid in het centrum. Tijdens een bezoek aan de Universiteit van Heidelberg maakt u kennis met een mooie bezienswaardigheid waar kennis en historie samenkomen. 

Het Odenwald en romantische dorpjes

Wilt u even iets anders tijdens uw vakantie Heidelberg? Wijk uit naar het Odenwald voor een flinke wandeling. Met goed weer is het heerlijk vertoeven tussen de groene bomen op de glooiende heuvels. Beklim hier de Melibokus berg waar u een mooi uitzicht heeft over de Rijn Vallei en neer kunt strijken in een klein café. Of breng een bezoek aan de historische plaatsen Erbach en Buchen.

In Erbach wordt u getrakteerd op romantische beelden van vakwerkhuizen van rood zandsteen aan een lief kanaal die de oude contouren van de stad tot leven brengt. Maar het is vooral het kasteel van Erbach in Barokstijl dat uw aandacht zal trekken. Buchen ligt op de grens tussen het Odenwald en Bauland. In dit romantische dorp wordt u omgeven door het oude Stadshuis, rode zandstenen huisjes, borrelende fonteinen en delen van de middeleeuwse stadsmuren.

Van vakantie tot droomvakantie

Een vakantie Heidelberg kunt u zo relaxt maken als u zelf wilt. Reis af naar het zuidwesten van Duitsland met uw eigen vervoer en overnacht in een 4 sterren hotel op zeer korte afstand van het centrum. Of bezoek Heidelberg tijdens een 5-daagse fietstocht door Neustadt. Dit vakantiegebied is voor fietsliefhebbers een smeltkroes van prachtige natuurgebieden en historische bezienswaardigheden.