NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Kalkar

Vlak bij Nederland bevindt zich het Duitse plaatsje Kalkar. Cultuurliefhebbers halen hun hart op tijdens een vakantie in Kalkar bij het 15e eeuwse stadhuis in het historisch centrum of het archeologische park in Xanten. Wie van natuur houdt, kan hier wandelen of fietsen langs de prachtige oevers van de Rijn. En tijdens een familievakantie met kinderen is Wunderland Kalkar met Kernie’s Familiepark dé bestemming.

Historische bezienswaardigheden in Kalkar

Net voorbij de grens met Nederland ligt het Duitse Kalkar. Vanaf Utrecht kun je hier tijdens een autovakantie al binnen 1,5 uur naartoe rijden. Eenmaal aangekomen in Kalkar kun je de vakantie op een heleboel manier invullen, zoals met het bezichtigen van bezienswaardigheden. In de historische kern van Kalkar lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan dankzij de pittoreske trapgevelhuizen en het 15e eeuwse stadhuis dat verdeeld wordt door een opvallende toren in het midden.

Fiets- of wandelvakantie aan de Rijn

Een andere invulling van een vakantie in Kalkar is het bezichtigen van de groene natuur. Dankzij de ligging aan de Rijn kunnen wandel- en fietsliefhebbers in Kalkar een heleboel prachtige tochten maken langs de oevers van de rivier en weilanden met knotwilgen. Maak bijvoorbeeld een tocht langs de Rijn richting Xanten, gelegen op 1 uur fietsafstand of 25 minuten rijafstand vanaf het hotel van TUI. Eenmaal aangekomen in Xanten kun je een kijkje nemen in het archeologische park waar de wederopbouw van bezienswaardigheden uit de voormalige Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana te zien is.

Plezier voor de hele familie in Wunderland Kalkar

Naast een heleboel cultuur en natuur vind je in Kalkar ook Wunderland Kalkar. Dit is the place to be voor jong en oud tijdens een familievakantie dankzij de combinatie van een uitgaanscentrum en het attractiepark Kernie’s Familiepark. Vanuit het All Inclusive hotel van TUI, dat gelegen is in Wunderland Kalker, kunnen de kids zich prima gaan vermaken in de wildwaterbaan, de theekopjes of het reuzenrad van Kernie’s Familiepark. En aan het einde van een enerverende dag smul je in het buffetrestaurant van Duitse Schinkenbegräbnis (ovenschotel met aardappel en ham) voordat de voetjes van de vloer gaan in het uitgaanscentrum tijdens de vakantie in Kalkar.

Bekijk alle vakanties Kalkar (1)