Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Rijn

Een van de langste rivieren van Europa omringd door eindeloze heuvels, steile rotsen en vele burchten en kastelen. Welkom aan de Rijn in Duitsland! Een wandeltocht door dit mooie landschap laat je de schitterende natuur van dichtbij bekijken. Of bewonder tijdens een vakantie aan de Rijn de cultuur van de vele oude, middeleeuwse dorpjes. Het plaatselijke wijntje op het terras in Rüdesheim smaakte nog nooit zo goed!

De magisch mooie omgeving van de Rijn

De Rijn is een van de grootste rivieren van Europa en een groot deel ervan stroomt door het prachtige Duitsland. Zo wordt de Rijn omgeven door steile rotsen, beboste heuvels en oude burchten en kastelen. De vele mythes en legendes over de omgeving geven het geheel een magisch tintje. Aan de oever van de Rijn vind je verschillende dorpen waar je kunt verblijven in hotels en appartementen van TUI, zoals Braubach, Brühl en Lahnstein. En dat alles op slechts een paar uur rijden van Nederland!

Het middeleeuwse Rüdesheim

Een ander dorpje waar je kunt verblijven in een hotel van TUI is Rüdesheim. Dit romantische wijnstadje ligt midden tussen glooiende wijnvelden en heeft een middeleeuws centrum. Dit zie je vooral terug in de historische vakwerkhuizen, waar vandaag de dag vaak wijnlokalen in gevestigd zijn. In het centrum vind je vele restaurants met terrassen. Bestel een plaatselijk wijntje en geniet ondertussen van live muziek. Vanaf het centrum loopt een kabelbaan naar het dorp Niederwald. Vanwege het prachtige uitzicht over het landschap rondom de Rijn is dit zeker een aanrader tijdens een vakantie aan de Rijn!

Bekijk de Rijn vanuit de lucht

Heb je vanuit de kabelbaan het landschap rondom de Rijn al goed van boven bekeken? Dan heb je vast gezien dat er vele wandelpaden lopen door de gevarieerde omgeving met bos, open veld, wijngaarden en smalle paden. Zo er de Rheinsteig, een lange wandelroute tussen de steden Koblenz en Kaub met maar liefst 20 etappes. Ook kun je het water van de Rijn op in de kano. Vanaf het water zie je het heuvelachtige landschap en de romantische beelden vanaf een heel ander perspectief. De echte waaghalzen kunnen de Rijn van bovenaf bekijken tijdens het deltavliegen!

Bewonder Keulen vanaf de Dom

Hou je meer van grotere steden? Ook dan kom je aan je trekken tijdens een vakantie aan de Rijn. Zo zijn er meerdere hotels en appartementen van TUI in het centrum van de stad Keulen. Dankzij de rijke geschiedenis van Keulen vind je hier tal van bezienswaardigheden. Wat gelijk zal opvallen zijn de twee torens van de Dom die boven alles uitsteken. Na een klim van 509 treden sta je boven en kun je genieten van een uitzicht over heel de stad. Een andere bijzondere bezienswaardigheid is de Hohenzollernbrücke, ook wel de liefdesbrug van Keulen. Aan deze brug over de Rijn kunnen geliefden een slotje hangen, om vervolgens het sleuteltje in de Rijn te gooien. Vergeet niet je naam op je slotje te schrijven, zodat je het later nog kunt terugvinden!

Bekijk alle vakanties Rijn (28)