COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Waldbrunn

Vakantie Waldbrunn

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Baden-Württemberg
  4. Zwarte Woud
  5. Waldbrunn

Wanneer de uitgestrekte heuvelvlaktes en beboste dalen van het natuurgebied Odenwald in zicht komen, kan je vakantie in Walbrunn beginnen! Aan de voet van de oude vulkaan Katzenbuckel geniet je van urenlange wandelingen met indrukwekkende vergezichten. Dagje uit tijdens je vakantie in Waldbrunn? In minder dan een uur rijd je naar Heidelberg met zijn bijzondere kastelen.

Vakantie Waldbrunn

Het bosrijke natuurgebied in Waldbrunn

Na slechts 5 uur rijden kom je aan in Waldbrunn, gelegen in het bosrijke natuurgebied Odenwald ten noorden van het Zwarte Woud. Het vakantiepark van TUI is gelegen aan de voet van de 626 meter hoge uitgedoofde vulkaan Katzenbuckel en is de perfecte uitvalsbasis voor fraaie fietstochten en wandelingen. En door het relatief lage aantal toeristen en de uitgestrektheid van het gebied kun je hier urenlang wandelen zonder iemand tegen te komen. Trek je oude broek en schoenen aan en zet met de hele familie koers richting de 18 meter hoge Katzenbuckel uitkijktoren, vanwaar je uitkijkt over het Odenwald. Als beloning wacht tevens een groot stuk overheerlijke Schwarzwälder Kirschtorte.

Historische dagtrip naar Heidelberg

Behoefte om lekker bij te komen na een dag vol wandelingen? In de sauna’s en baden van de Katzenbuckel-Therme in Waldbrunn kun je helemaal tot ontspanning komen. Vergeet ook zeker niet om je spieren los te laten masseren! Hierna kun je er weer helemaal tegenaan om de oudste universiteitsstad van Duitsland te bezoeken: Heidelberg. In minder dan een uur rijden sta je voor de Alte Brücke, waar je door een imposante poort met twee witte torens zo de stad in wandelt. Langs de Burgenstrasse zie je allerlei historische bezienswaardigheden, zoals kasteel Hirschhorn en bergvesting Dilsberg. Terwijl je foto’s aan het maken bent, zie je in de verte het Slot Heidelberg al liggen, op 70 meter hoogte op de helling van de Königstuhl. Een klim naar dit mooie kasteel is zeker de moeite waard! Bij terugkomst in het vakantiepark in Waldbrunn ga je nog even het sfeervolle centrum in, om hier met een bockbiertje te proosten op een geslaagde vakantie in Zuid-Duitsland!