Wesel

Vakantie Wesel

  1. Vakantie
  2. Duitsland
  3. Nordrhein-Westfalen
  4. Rijn
  5. Wesel

Een vakantie niet al te ver van huis? Een tip van TUI: net over de grens kun je genieten van een vakantie Wesel in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen. Bezoek in deze Hanzestad de overblijfselen van de voormalige vesting zoals de Berliner Tor en de citadel. Ook de laatgotische Willibrordus-Dom mag je niet overslaan! Tussendoor is het heerlijk genieten op een terras op de Kornmarkt, het kloppende hart van de stad.

Vakantie Wesel

Last minute Wesel

Tijdens een Last Minute naar Wesel, gelegen in het Duitse Ruhrgebied, ben je niet al te ver van huis maar tocht er even helemaal uit! Wesel is een historische Hanzestad gelegen aan de Rijn in het mooie natuurgebied Hohe Mark-Westmünsterland, de plek waar je eindeloos kunt wandelen en fietsen. Volg hier een deel van de rivier of wandel door waterrijke gebieden als Bislicher Insel of Momm Niederung. In de oude binnenstad vind je tal van bezienswaardigheden waaronder de vestingtoren Berliner Tor en de Basiliek Willibrordi-Dom.

Het Ruhrgebied staat ook bekend om hun smakelijke streekproducten. Wilt u ook proeven wat de streek te bieden heeft? Stap dan op uw fiets tijdens een 5-daagse fietsreis Rijn en Ruhr van TUI en stop onderweg bij een van de vele boerderijcafés in de omgeving van Wesel. Op familievakantie? De kids kunnen dieren kijken op een van de vele kinderboerderijen of speel samen boerengolf.

 

Vakantie historisch Wesel

Net over de grens bij Arnhem ligt het plaatsje Wesel. Deze stad in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen is een historische Hanzestad, gelegen aan de Rijn. Bezoek de stad tijdens een vakantie Wezel en geniet van al het moois wat het oude centrum te bieden heeft. Een niet te missen bezienswaardigheid is bijvoorbeeld de laatgotische Willibrordus-Dom. Deze kerk, gelegen in het hart van de stad, is de oudste kerk van Wesel en heeft van binnen prachtige siergewelven. Wandel daarna door naar de Berliner Tor want deze vestingtoren in Pruisische barok is ook zeker een bezoek waard. Deze poort is als enige overgebleven van de voormalige vesting Wesel. De kern van deze vesting, de citadel, is te bezichtigen in het zuiden van de stad. Meer ontdekken van de oudheid? Bezoek dan het Preußenmuseum NRW, het stadsarchief en het stedelijke museum.

Bruisend Wesel

Naast alle bezienswaardigheden heeft Wesel ook een levendige binnenstad. Leuk om te weten is dat vroeger graan werd verhandeld op de Kornmarkt. Tegenwoordig is het een plek om te ontspannen. Overdag kun je er terecht een voor een kopje koffie met een typische Duitse lekkernij: apfelstrüdel. ‘s Avonds staat de Kornmarkt vooral bekend als een bruisende kroegenwijk. Dompel je onder in het Duitse nachtleven en bestel een echte 'Weizen', Prost! Even bijkomen na een gezellige nacht in één van de kroegen? In het oosten van de stad vind je strandbad Auesee. Dit natuurgebied is dé ideale plek om even tot rust te komen tijdens je vakantie Wesel. Neem op een zomerse dag je handdoek mee en neem in duik in de Auesee. Of maak een wandeling en ontsnap even van de stad terwijl je van de natuur geniet.