Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Alpes Maritimes

Vakantie Alpes Maritimes

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Alpes Maritimes

Ervaar 'la douce france' tijdens je vakantie in Alpes Maritimes en waan je in Zuid-Franse sferen. Voor een actieve wandelvakantie trek je het heuvelachtige binnenland in. Of ga je liever cultuur snuiven tijdens een stedentrip Nice, Antibes of Cannes? Al slenterend over de boulevard aan de Côte d’Azur is een duik in de Middellandse Zee zo gemaakt!

Appartement Alpes Maritimes

Een van de meest in het oog springende kanten van Alpes Maritimes, letterlijk ‘Zee Alpen’, is het bergachtige achterland. Dit Franse departement staat echter ook bekend om de lange kuststrook aan de Côte d’Azur, met beroemde badplaatsen als Nice en Cannes. Wellicht minder bekend, maar even fascinerend is Antibes. Een strandvakantie ligt hier voor de hand, want deze oude stad telt 48 stranden, waaronder het witte Plage de la Gravette. Cultuurliefhebbers zullen echter niet lang stil kunnen blijven zitten op een badlaken, want Antibes barst van de bezienswaardigheden; van het Château Grimaldi waar kunstwerken van Picasso hangen, tot de haven - Port Vauban - waar luxe jachten aangemeerd liggen aan de ‘quai des milliardaires’. Een andere plek voor een zonvakantie van TUI is Cagnes sur Mer. Uw appartement in Alpes Maritimes ligt hier op 100 meter van het kiezelstrand 'Plage Cagnes-sur-Mer'. Zonnebaden en watersporten gaan hand in hand op dit 3,5 kilometer lange strand. Een bezoek aan het Renoir Museum is echter ook een aanrader in ‘Het Montmartre van de Côte d’Azur’.

Bekijk alle appartementen Alpes Maritimes (8)

Vakantie naar zonnig Alpes Maritimes

Van een zonvakantie aan de Franse kust en actief wandelen in het achterland tot het spotten van sterren in wereldberoemde steden als Cannes en Nice. De keuze is reuze tijdens een vakantie in Alpes Maritimes. Dit departement aan de prachtige Côte d’Azur is gezegend met een heerlijk Middellands Zeeklimaat en de ongedwongen Zuid-Franse sfeer is voelbaar aanwezig. Niet voor niets is dit een van de populairste vakantiebestemmingen van Frankrijk!

Wereldberoemde steden aan de Franse Rivièra

Kies je voor een vakantie naar de Alpes Maritimes, dan is een stedentrip naar Cannes zeker een aanrader. Natuurlijk staat deze stad bekend vanwege het wereldberoemde jaarlijkse filmfestival, maar deze mondaine vakantiebestemming biedt meer. Dat sterren hier graag komen, merk je aan alles: luxe hotels, chique kledingzaken, een heerlijk zandstrand aan de kust en een imposante jachten in de haven aan de Boulevard de la Croisette vormen het decor van Cannes. Koopjesjager? Ga shoppen op de Rue d'Antibes tijdens een citytrip in Cannes of struin door de middeleeuwse straatjes in de oude wijk le Sequet. Maak je liever een stedentrip naar Antibes? Bezoek dan beslist het bekende Renoir museum en Château Grimaldi en geniet ’s avonds van de prachtige zonsondergang op Plage de la Gravette.

Bekijk alle vakanties Alpes Maritimes (25)