Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Cagnes sur Mer

Vakantie Cagnes sur Mer

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Alpes Maritimes
  4. Côte d'Azur
  5. Cagnes sur Mer

Tijdens een vakantie Cagnes sur Mer combineer je zonnen aan de Côte d'Azur met flaneren door het middeleeuwse centrum. Cagnes sur Mer is op te delen in twee gedeeltes. Cros-de-Cagnes staat bekend om de levendige vissershaven en het 3,5 kilometer lange strand aan de Middellandse Zee. Haut-de-Cagnes laat zich kenmerken door de schilderachtige straatjes, galerieën en terrassen en is dé plek om heerlijk te flaneren. 

Appartement Cagnes sur Mer

Zonnen op het strand en cultuur snuiven in het 'Montmartre van de Côte d’Azur' gaan hand in hand in de Zuid-Franse badplaats Cagnes sur Mer. Deze stad kent twee kernen met beide een eigen gezicht. Zo bevindt het 4 sterren appartement van TUI zich in het kustgedeelte Crot-de-Cagnes, waar het ruim 3, 5 kilometer lange kiezelstrand de grootste troef is voor een zonvakantie.

Je kunt bij TUI ook kiezen voor een appartement in Cagnes sur Mer dat zich op loopafstand bevindt van het authentieke centrum Haut-de-Cagnes. Dit oude centrum is gelegen op een heuvel en kent smalle straatjes en stenen huizen. Kunstschilders kwamen hier graag om het authentieke decor vast te leggen op het witte doek. Deze werken kun je vandaag de dag bewonderen in het 'Musée d’Art moderne Méditerranéen', dat zich bevindt in het fort van Haut-de-Cagnes.

Bekijk alle appartementen Cagnes sur Mer (2)

Het schilderachtige Cagnes sur Mer

In Cagnes sur Mer komt een schilderij van Pierre Auguste Renoir tot leven. Deze Franse badplaats aan de Côte d'Azur was erg geliefd bij de kunstenaar. Dat komt vooral door de middeleeuwse stadskern met geplaveide straatjes. Deze stadskern heeft als naam Haut-de-Cagnes en bevindt zich bovenop een heuvel. Het uitzicht op het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en de groene heuvels heeft niet alleen Renoir geïnspireerd. Lokale kunstenaars hebben allemaal wel een studio in de straten van Haut-de-Cagnes. Die worden afgewisseld met sfeervolle terrasjes. Het verdedigingsfort Château-Musée Grimaldi maakt het plaatje compleet. Bij TUI kun je tijdens een vakantie Cagnes sur Mer verblijven in een appartement op loopafstand van het middeleeuwse centrum.

Zonnen aan de Middellandse Zee

Naast een middeleeuws gedeelte kent Cagnes sur Mer ook een levendige vissershaven. Dit gedeelte staat ook wel bekend als Cros-de-Cagnes. Strandliefhebbers doen er tijdens een vakantie Cagnes sur Mer goed aan te kiezen voor het appartement in Cros-de-Cagnes. Met een paar passen sta je al op het 3,5 kilometer lange strand van de badplaats. Met luieren onder de zon en snorkelen in het helderblauwe water van de Middellandse Zee kom je de dagen wel door. In dit gedeelte van Cagnes sur Mer staat ook het Renoir Museum. Vroeger woonde hij op het landgoed, tegenwoordig kun je er zijn werken bewonderen.

Bekijk alle vakanties Cagnes sur Mer (2)