Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Cancale

Het is het oesterdorp van de wereld bij uitstek: Cancale. Wanneer je een vakantie Cancale bij TUI boekt, is het haast onmogelijk om in het Bretonse vissersplaatsje met uitzicht op de Mont-Saint-Michel niet van de wereldberoemde oesters te proeven. Ga bijvoorbeeld naar de oestermarkt bij de haven of bezoek het imposante Pointe du Grouin. En op korte afstand is het in de lente en zomer heerlijk toeven op de stranden van Cancale.

Vakantie Cancale aan de Smaragdkust

Gelegen in Bretagne en aan de baai van de Mont-Saint-Michel is een vakantie Cancale de perfecte bestemming voor je volgende reis. Tijdens de autorit richting Cancale kom je de typische Bretonse landschappen tegen: prachtige huizen aan zee, brede stranden, een rotsachtige kust en havens vol kleurrijke vissersboten. Wat je waarschijnlijk niet verwacht is dat de baaien smaragdgroen water hebben. De kust van Bretagne wordt niet voor niets de Smaragdkust genoemd. En dat is niet het enige waar Cancale om bekend staat. Al sinds jaar en dag is deze stad beroemd om zijn platte oesters en schelpdieren. Je geniet dus niet alleen van prachtige landschappen, maar ook van de heerlijke specialiteiten. Onvermijdelijk ontdek je de oestermarkt bij de haven van Cancale waar oesterboeren je aansporen om van deze specialiteit te proeven. Met uitzicht op de oesterparken kun je op de kade ter plekke genieten van een verse oester.

Hoogtepunten van Cancale

Hoewel Cancale bekend staat om zijn wereldberoemde oesters heeft deze stad aan de baai van de Mont-Saint-Michel nog veel meer hoogtepunten, de haven van het vissersplaatsje bijvoorbeeld. In de haven La Houle is het vaak een komen en gaan van kleurrijke vissersbootjes. In de haven vind je ook de overblijfselen van de kerk Saint-Méen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht op de baai Mont-Saint-Michel en bij helder weer op het eiland Chausey. En met vier stranden kun je tijdens een vakantie Cancale altijd genieten van een ontspannen dagje zon, zee en strand. Op fietsafstand van het vakantiepark van TUI sta je al met je voeten op het strand Port-Briac. En voor een dagje weg met de auto moet je zeker eens naar Pointe du Grouin. Gelegen tussen Saint-Malo en Cancale, biedt de Pointe du Grouin met zijn rotsformaties een van de mooiste panorama's van Bretagne. Vanaf de top van du Grouin zie je het eiland Les Landes liggen met een natuurpark en vogelreservaat.

Bekijk alle vakanties Cancale (1)