Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Crépon

Een klein en rustiek dorp pal aan de Normandische kust, dat is Crépon. Hier vind je talloze historische bezienswaardigheden en bijzondere monumenten. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij één van de indrukwekkende D-day stranden en laat je overdonderen door de ruwe schoonheid van de kalkrotsen die de kust sieren. Ook een bezoek aan het kasteel van Creully is een aanrader tijdens je vakantie Crépon.

Historisch museum op het strand van Crépon

Lekker uitwaaien aan de Normandische kust? Dan ben je in het rustieke dorpje Crépon aan het juiste adres. Bovendien vind je hier veel interessante historische bezienswaardigheden, dus je hoeft je geen moment te vervelen. Een vakantie Crépon is niet compleet zonder bezoek aan Omaha Beach, één van de vijf D-day stranden. De geschiedenis van deze plek is op zich al behoorlijk indrukwekkend, maar ook de enorme kalkrotsen langs het strand zullen zeker indruk maken. Dichtbij het strand bevindt zich het museum Mémorial d’Ohama Beach. Hier vind je onder andere wapens, foto’s en persoonlijke eigendommen van de soldaten die meevochten tijdens D-day. Een bijzondere historische bezienswaardigheid die je zeker niet wil missen.

Het sprookjeskasteel van Cruelly

Ook heel bijzonder is het kasteel van Cruelly op maar vijf minuutjes rijden van Crépon. Het kasteel is een plaatje om te zien en zou zo uit een sprookje kunnen komen! Binnen in het kasteel bevindt zich bovendien een klein radio museum omdat de BBC na D-day hier hun eerste radiostation opzette. Bijkomen van alle indrukken in het kasteel en op Omaha Beach doe je in het landelijk gelegen hotel van TUI in Crépon. Het hotel is gevestigd in twee oude kasteelhoeves en bezit een unieke historische charme. Geniet van een uitgebreid diner met heerlijke delicate gerechten uit de Franse keuken. En natuurlijk kan een lekker rood wijntje niet ontbreken, santé!

Bekijk alle vakanties Crépon (2)