Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Midi-Pyreneeën

Vakantie Midi-Pyreneeën

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Midi-Pyreneeën

Ruige bergen, onontdekte bossen en woeste rivieren vormen het decor tijdens een vakantie Midi-Pyreneeën. Deze regio in het zuiden van Frankrijk is dan ook de ideale plek voor een actieve vakantie. Maak bijvoorbeeld een kajaktocht over de rivier de Tarn in natuurpark Grand Causses. Cultuurliefhebbers kunnen met TUI verblijven in een hotel in het beroemde bedevaartsoord Lourdes en de heilige bezienswaardigheden bezoeken.

Vakantiehuis Midi-Pyreneeën

Vanaf een vakantiehuis in de Midi-Pyreneeën, in het dorp Pont-de-Larn, ligt het berglandschap van Zuid-Frankrijk aan uw voeten. Van de 'zwarte' bergketen Montagne Noire tot de rivieren die door het Nationaal Park Haut-Languedoc stromen. Wandel bijvoorbeeld een stukje van de Europese wandelroute GR7 of huur een kano om het landschap met haar pittoreske dorpjes vanaf het water te bewonderen. Een dagje zin in iets anders? Vlakbij de vakantievilla van TUI in Pont-de-Larn kun je een balletje slaan bij Golf ‘La Barouge’. Na een actieve dag onder de Franse zon kunt u vanaf het terras van uw vakantiehuis zo het privézwembad induiken en later de barbecue aansteken. Geen zin om te koken? In Pont-de-Larn zijn er verschillende restaurants waar je een hapje kunt eten zoals ‘Resto du Coeur’ of ‘Le Grand Balcon’.

Bekijk alle vakantiehuizen Midi-Pyreneeën (1)

De ruige natuur van de Midi-Pyreneeën

In het zuiden van Frankrijk laten de Midi-Pyreneeën zich goed lenen voor een actieve ontdekkingstocht. De regio staat bekend om zijn grillige bergtoppen, dichte bossen en snelstromende rivieren. Pak de fiets er maar bij en ga de renners van de Tour de France achterna terwijl je de Plateau de Beille beklimt. Of treed de grot van Lombrives binnen en bewonder de stalactieten en stalagmieten bij het ondergrondse meer. Natuurliefhebbers kunnen tijdens een vakantie Midi-Pyreneeën verblijven op een camping bij natuurpark Grand Causses. Stap hier een kajak in voor een onvergetelijk tocht over de rivier de Tarn. Diepe kloven en stroomversnellingen passeren de revue.

Op bezoek in bedevaartsoord Lourdes

Dankzij het wereldberoemde bedevaartsoord Lourdes zitten ook cultuurliefhebbers goed tijdens een vakantie Midi-Pyreneeën. Bij TUI kun je zelfs verblijven in een hotel in Lourdes. Zet koers naar de Grot van Massabielle en bewonder de vele onder- en bovengrondse kapellen die hier te vinden zijn. Vooral de neogotische Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis is een bezoek waard. Met een beetje geluk ben je 's avonds getuige van de indrukwekkende sacrament- en lichtprocessies die in Lourdes plaatsvinden. En wist je dat Lourdes ook bekend staat als kuuroord? In de omgeving van de heilige stad zijn vele thermen te vinden waar je heerlijk kunt badderen.

Bekijk alle vakanties Midi-Pyreneeën (14)