Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Drôme

Tijdens een vakantie in de Drôme ontdek je al fietsend, wandelend of kanoënd de fotogenieke landschappen van deze Zuid-Franse streek. Glooiende heuvels, wijngaarden en stromende beekjes passeren de revue. Maar vooral de geurige paarskleurige lavendelvelden maken de Drôme zo enorm schilderachtig. Wie toe is aan een culturele dag moet in het middeleeuwse keramiekstadje Dieulefit zijn.

Vakantie Drôme

Het fotogenieke landschap van de Drôme

Net onder Lyon is de Drôme dé ideale Franse regio voor natuurliefhebbers. Dat komt omdat de ansichtkaarten van paarskleurige lavendelvelden uit deze streek komen. Tel daar de glooiende bergen, de wijngaarden en de stromende beekjes bij op en je hebt het landschap van de Drôme te pakken. Met fietsen, wandelen of kanoën ontdek je de streek het best. En dat allemaal met de geur van lavendel op de achtergrond. En of je tijdens de vakantie in de Drôme nu op een luxe camping, op een kleinschalig vakantiepark of in een hotel verblijft; afkoelen kan in het zwembad.

Een culturele dag in keramiekstadje Dieulefit

Kies bij TUI voor een vakantie in de Drôme en loop vanaf de luxe camping in Dieulefit zo een van de mooiste stadjes van de regio binnen. Dieulefit stamt uit de middeleeuwen en is dankzij de kronkelige straten en de huizen die versierd worden door kleurrijke bloemen en planten erg fotogeniek. Het stadje staat ook bekend om de keramiek. Bij een van de pottenbakkerijen zie je hoe deze oude ambacht nog altijd beoefend wordt én kun je een unieke vaas aanschaffen. Verblijf je in een van de andere stadjes waar TUI accommodatie aanbiedt? Dan bereik je Dieulefit binnen het uur.