Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Grimaud

Vakantie Grimaud

  1. Vakantie
  2. Frankrijk
  3. Côte d'Azur
  4. Var
  5. Grimaud

Op vakantie in Grimaud in de Zuid-Franse Côte d’Azur waan je je voor even terug in de tijd. Het op een hoge heuveltop gelegen stadje wordt gekenmerkt door typische Provençaalse straatjes met antieke huizen en begroeid met bloeiende Bougainville en het kasteel van Grimaud als cultureel hoogtepunt. Vanaf dit imposante bouwwerk kijk je vanaf grote hoogte uit over de Golf van Saint-Tropez en de Middellandse Zee. Vive la France!

Appartement Grimaud

Bij de gedachte aan de Franse Côte d’Azur zal ongetwijfeld een strandvakantie te binnen schieten op de zandstranden van mondaine badplaatsen als Nice en Cannes. Er is echter ook veel cultuur te vinden in het achterland in de zogeheten ‘village perché’. Een van deze ‘heuveldorpen’ is Grimaud. Struinend door de smalle straten van dit vestingstadje passeer je pleintjes en oude huisjes. De ‘eyecatcher’ is het Château du Grimaud uit de 11e eeuw. Vanaf de muren van dit kasteel heb je een mooi uitzicht op de bergen van het Massif de Maures en de Golf van Saint Tropez waar je van een dagje strand kunt genieten. Een andere aanrader is Port Grimaud op 10 minuten rijden vanaf het appartement in Grimaud. Hier kun je een kijkje nemen in de indrukwekkende haven of ontdekken waarom deze plaats het ‘Venetië van de Provence’ wordt genoemd. Na een dagje zon gaat er niks boven een maaltijd bereid in uw eigen keuken. Of neem nog een duik in het privé zwembad bij het luxe 4 sterren appartement van TUI.

Bekijk alle appartementen Grimaud (1)

Grimaud: pareltje in de Côte d’Azur

De historische vestingstad Grimaud ligt in de zonnige Côte d’Azur in Zuid-Frankrijk, op korte afstand van de Middellandse Zee. Al rijdend langs de kust zie je Grimaud al van ver liggen, aangezien het op een heuveltop ligt. Wanneer je door de typisch Provençaalse straatjes struint, word je omringd door de geur en kleur van de bloeiende Bougainville. Deze bloemenpracht heeft zich vast genesteld op de muren van de antieke huizen, die tevens beschikken over typische kobaltblauwe luiken. De grote blikvanger waar je tijdens een vakantie in Grimaud niet omheen kunt is het imposante kasteel. Het is een hele klim naar dit historische hoogstandje, maar je beloning is een spectaculair uitzicht over het binnenland. Zelfs de baai van Saint-Tropez kun je zien liggen!

Een kijkje buiten Grimaud

Er op uit? Wandel vanaf je appartement van TUI ook eens naar de iets buiten het stadje gelegen 16e eeuwse Pont de Feés. Deze ‘Brug der Feeën’ maakte het in een ver verleden mogelijk dat er water naar Grimaud werd vervoerd. Of aanschouw aan de rand van het Franse stadje de 17e eeuwse molen. Hier kun je voor even op een bankje neerstrijken en genieten van de stilte om je heen en het prachtige uitzicht over de blauwe zee. ’s Avonds is het tijd om te smullen van Franse culinaire hoogstandjes. Plof neer bij een van de restaurants in de ‘restaurantstraat’ van Grimaud en geniet van gerechten als bouillabaisse, ratatouille en gevulde courgettebloemen. Bon Appétit!

Bekijk alle vakanties Grimaud (1)