Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Guebwiller

Tijdens een vakantie Guebwiller komt een sprookjesachtig prentenboek tot leven. Kleurrijke vakwerkhuizen, zeldzame orchideeën en geplaveide straatjes vormen het decor. Guebwiller ligt in de Franse Elzas aan de voet van de Grand Ballon. Deze hoogste berg van de Vogezen kun je beklimmen. Terwijl je aan de voet van de berg van Elzasser wijnen kunt proeven. Bezoek ook eens de Saint-Legér kerk met de gebrandschilderde ramen.

Vakantie Guebwiller

Een stadswandeling door schilderachtig Guebwiller

Verscholen tussen de glooiende wijngaarden van de Elzas ligt het Franse vakwerkstadje Guebwiller. Dankzij de kronkelige klinkerstraatjes, de kleurrijke vakwerkhuizen en fleurige bloemen is Guebwiller een stad dat zo afkomstig lijkt uit een prentenboek. Vanuit het hotel van TUI loop je het sprookjesdecor zo tegemoet. Neem tijdens de vakantie Guebwiller een kijkje bij de neoklassieke Saint-Legér kerk met de gebrandschilderde ramen. Of ga op bezoek bij de Dominicanen in het klooster van Guebwiller en maak een ommetje langs de binnenplaats. In de avonduren kun je een terras opzoeken en proeven van de heerlijke wijnen uit de Elzas.

Actief doen in de Vogezen

Vanwege de ligging aan de hoogste berg van de Vogezen, de Grand Ballon, is Guebwiller ook een ideale plek voor een actieve vakantie. De 1.424 meter hoge berg is met de fiets te beklimmen. Eenmaal boven wacht een panoramisch uitzicht op het groene heuvellandschap van de Vogezen. Met helder weer kun je in de verte zelfs de Franse Alpen zien liggen en de besneeuwde top van de Mont Blanc zien schitteren. Wandelaars kunnen tijdens een vakantie Guebwiller op ontdekking door de Vallée du Florival waar zeldzame orchideeën en stenen wijnboerderijtjes het decor vormen. En bij terugkomst in het hotel in Guebwiller staat het diner al voor je klaar.