Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Gien

Het hele gezin kan mee op vakantie naar Gien. Vlakbij deze historische stad in de Franse regio Centre vind je namelijk een camping waar kindvriendelijkheid werd uitgevonden. Zwembaden, speeltuinen en Nederlands sprekende animators maken dit tot een topbestemming voor families met jonge kinderen. Voor een uitje kun je terecht in het centrum van Gien, 15 minuten verderop. Flaneer er langs de Loire-kade en bezoek zeker het kasteel.

Duurzame camping in Gien

Boek een vakantie naar Gien en rijd met de eigen auto naar de oever van de Loire-rivier. De stad Gien ligt in de regio Centre, midden in Frankrijk. Het heeft een historisch centrum met een groot kasteel aan de rivier. Op een kwartiertje rijden ten zuiden van Gien ligt de camping van TUI, te midden van velden en bossen. Hier zijn de jongste gezinsleden van harte welkom. Dat blijkt wel uit de zwembaden, de Nederlandstalige animatie en fijne speeltoestellen. Ook fijn: dit is een duurzame accommodatie die zijn best doet voor mens, dier en milieu.

Het historische Gien

Zoek je inspiratie voor uitjes tijdens de vakantie in Gien? Begin dan bij deze historische stad. Wandel via de middeleeuwse brug met 12 bogen naar het centrum. Hier springen de kerk van Jeanne d'Arc en het kasteel direct in het oog. Bezoek het kasteel van Anne de Beaujeu en leer alles over de jacht, geschiedenis en natuur van de Loirestreek. Nadien wandel je via de Rue Gambetta naar de rivierkade. Scoor in een van de winkels wat aardewerk als souvenir, de plaatselijke trots. Sluit de dag in Gien af met een kop 'café' op een terras aan de Quai Lenoir. Dat is inclusief fraai uitzicht over de kabbelende Loire...

Bekijk alle vakanties Gien (1)