NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Souillac

Een vakantie in Frankrijk boordevol natuur, cultuur én historische bezienswaardigheden. Dat staat je te wachten tijdens een vakantie naar Souillac met TUI. Waan je een ridder in het kasteel van Beynac, ga terug naar de prehistorie in de grotten van Lascaux en ontdek de prachtige Dordogne vanaf het water tijdens een actieve kanotocht. Op de camping in Souillac geniet je van de rust en natuur met een glas lokale wijn. Bonnes Vacances!

Het historische centrum van Souillac

Na een dag rijden kom je tijdens een autovakantie naar Frankrijk aan in de groene Dordogne. In het hart van deze bijzondere streek ligt het historische stadje Souillac waar je een vakantie beleeft vol cultuur, geschiedenis en natuur. De Dordogne kenmerkt zich door de eeuwenoude bezienswaardigheden en tijdens een vakantie in Souillac kun je deze allemaal ontdekken. Vanaf de camping wandel je naar het oude stadscentrum waar je het klooster en de kerk met Byzantijnse invloeden uit de Middeleeuwen kunt bewonderen. Neem zeker ook een kijkje bij de klokkentoren van de Sint-Maartenskerk. Ook leuk: twee keer per week wordt in de kronkelende straatjes van het stadje een lokale markt gehouden. Hier koop je overheerlijke paté, Franse schimmelkazen en krakende baguettes. Dat wordt smullen voor de tent of bungalow op de camping in Souillac!

Leuk voor de kinderen in Souillac

Na een heerlijk ontbijt op de camping met uitzicht op de rivier en de heuvels, is het tijd voor een dag vol historische bezienswaardigheden. Een bezoek aan de wereldberoemde grotten van Lascaux mag tijdens een vakantie in Souillac niet ontbreken. De prachtige wandschilderingen nemen je mee terug naar de prehistorie. Ben je op familievakantie in de Dordogne met de kinderen? Ga dan naar het oude kasteel Beynac waar sprookjes tot leven komen. Leuk: in de zomermaanden worden er echte riddertoernooien gehouden, wat een spektakel! De beste manier om de omgeving van Souillac te ontdekken, is vanaf het water. In het stadje kun je een kano huren en zo al varend over de Dordogne de groene heuvels, vele kiezelstrandjes, rotsen en grotten ontdekken. Al peddelend tussen de bomen en over het kabbelende water kom je helemaal tot rust. Op de strandjes picknick je met vers stokbrood en fruit. Een vakantie in Souillac is Frankrijk op zijn best!

Bekijk alle vakanties Souillac (2)