Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Gien

Spetteren in de waterspeeltuin, relaxen in de whirlpool of kanoën over het naastgelegen meer? Het kan allemaal op een camping in Gien. Deze historische stad ligt aan de oever van de Loire-rivier, in het departement Centre in Frankrijk. Je beleeft er een actieve kampeervakantie met het hele gezin. Ga bijvoorbeeld fietsen over het Loire à Vélo-pad of wandelen naar het buurdorp Briare. Is het slechter weer? Dan bieden de musea in Gien uitkomst.

Waterliefhebbers komen naar Gien

Voor een actieve kampeervakantie met het hele gezin zit je goed op een camping in Gien. Deze mooie stad vind je in het departement Centre, midden in Frankrijk. Vlak langs Gien stroomt de Loire-rivier en in de omgeving ontdek je ook nog eens schitterende culturele pareltjes. De camping van TUI ligt in een bos en heeft zelfs een eigen meer, ideaal om eens te kanoën of te vissen. Daarnaast beschikt deze camping over 3 zwembaden, een waterspeeltuin voor de kids én relaxte whirlpools voor hun ouders.

Wandelen van Gien naar Briare

Zoek je een actieve invulling van de kampeervakantie in Gien? Dan heb je genoeg te kiezen. Fiets bijvoorbeeld eens over de fietsroute van Loire à Vélo of ga wandelen in de uiterwaarden van de Loire. Vanaf Gien loop je in ongeveer 3 uur naar het buurdorp Briare. Dit pad hoort bij de 150 kilometer tellende route door de Loirevallei met zijn koninklijke kastelen. Onderweg hoor je enkel het gekabbel van de rivier en je eigen voetstappen op het pad, heerlijk rustgevend...

Gien: cultureel pareltje aan de Loire

Vlakbij de camping in Gien ontdek je de mooiste culturele pareltjes. Met de auto rijd je in een kwartier naar het oude centrum van Gien. Het baksteenrode kasteel met zijn schoorstenen is de grootse blikvanger. Tegenwoordig is er een jachtmuseum gevestigd. Ook kun je in dit 15e eeuwse gebouw terecht voor een weids panorama over de rivier. En nu je toch in Gien bent, mag je een bezoek aan het aardewerkmuseum niet missen. Hier kun je gelijk een origineel souvenir aanschaffen.

Bekijk alle campings Gien (1)

Veelgestelde vragen Gien

De beste reistijd naar Gien in Frankrijk is in de maanden juni tot en met september. De temperatuur ligt dan tussen de 22°C en 26°C. Een ideale temperatuur om de mooie Chateau's te bezoeken.

Vanaf Utrecht is het circa 7 uur rijden naar Gien zonder tussenstops of files.

Camping Les Bois Du Bardelet is de meest geboekte camping in Gien.

Spetteren in de waterspeeltuin, relaxen in de whirlpool of kanoën over het naastgelegen meer? Het kan allemaal op een camping in Gien. Deze historische stad ligt aan de oever van de Loire-rivier, in Frankrijk. Je beleeft er een actieve kampeervakantie met het hele gezin. Ga bijvoorbeeld fietsen over het Loire à Vélo-pad of wandelen naar het buurdorp Briare. Is het slechter weer? Dan bieden de musea in Gien uitkomst.

Camping Les Bois Du Bardelet is een kindvriendelijke 5-sterren camping met speeltuin, kinderclub, kinderbad en kinderfietsverhuur. Er is dus van alles voor je kids te beleven.