COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Analipsi

Vakantie Analipsi

  1. Vakantie
  2. Griekenland
  3. Kreta
  4. Analipsi

Zin in een super zonnige vakantie met een goudgeel strand voor de deur? Dan is het Griekse Analipsi the place to be. In het charmante dorpje op het eiland Kreta verblijf je in een van de luxe hotels van TUI, direct aan het strand. Slenter langs de oude, witte huisjes in het dorp en kijk uit over de Middellandse Zee tijdens een bezoekje aan de kleine kapel op de boulevard. De prachtige natuur van Analipsis ontdek je tijdens een wandeltocht in de Aposelemis kloof.

Vakantie Analipsi
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Analipsi (2)

Op en top vakantie in het charmante Analipsi

Zie je jezelf deze zomer al heerlijk relaxen op een Grieks strand? In Analipsi, op het eiland Kreta, staat je ligbedje en parasol al klaar. Het strand ligt voor de deur van het luxe hotel waardoor je na enkele stappen al met de slippers in het warme zand van een van de langgerekte stranden van Analipsi staat. Er is altijd wel een plekje te vinden op deze zonovergoten oase. Echt genieten dus! Ook in het dorp zul je geen massa’s mensen treffen. Wandelend door de smalle steegjes van dit charmante Griekse dorpje, kom je langs kleine witte huisjes met kleurige bloemen aan het balkons. Dat geeft gegarandeerd een zomers gevoel. Terug op de boulevard is het fijn genieten op een van de terrasjes met uitzicht op de Middellandse Zee. Vergeet niet ook nog even een bezoek te brengen aan het Agia Marina kapelletje. Dit kleine kapelletje, met op de achtergrond de zee en een strakblauwe lucht, is een prachtige bezienswaardigheid is! Als je de foto’s thuis terugkijkt heb je gegarandeerd heimwee naar het zonnige Analipsi.

Natuurschoon in de Aposelemis kloof

Op steenworp afstand van het centrum van Analipsi ligt de Aposelemis kloof. Wie tijdens de vakantie in Analipsi een wat actiever dagje wil, kan in deze kloof op zoek naar zeldzame planten en dieren. Grote kans dat je onderweg een herder met zijn kudde schapen tegenkomt. Het hoogteverschil in de Aposelemis kloof is maar 150 meter, toch is een wandeltocht door de kloof vrij pittig te noemen. Trek goede wandelschoenen aan en hike door de bossen en langs rots barrières tot je, zo’n 3,5 uur later, aankomt bij de kust. Een goed moment voor een frisse duik in zee om even af te koelen! Daarna kun je in een van de vele restaurants in het hotel genieten van echte Griekse Tzatziki, gevolgd door een heerlijk visgerecht. Met een glaasje Ouzo in de hand is het gezellig proosten op een geslaagde vakantie in Analipsi. Gia mas!

Bekijk alle vakanties Analipsi (2)