Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Gouves

Aan de noordkust van het Griekse eiland Kreta ligt Gouves. Deze badplaats is op te delen in twee delen. Zo kun je tijdens een vakantie Gouves luieren onder de zon op het gouden Marina zandstrand. Het hotel van TUI ligt op loopafstand van dit strand aan de Middellandse Zee. Het oude centrum, Pano Gouves, ligt op een heuvel en kent witgekalkte huizen en traditionele taverna's waar je 's avonds heerlijk kunt eten.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Gouves vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Vakantie Gouves
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Gouves (1)

Luieren in de zon in Gouves

Het beste van wat Griekenland te bieden heeft tref je aan tijdens een vakantie Gouves. Deze badplaats ligt in het noorden van het populaire eiland Kreta en is op te delen in twee gedeeltes; Kato Gouves, de benedenstad, met zijn gouden stranden en Pano Gouves, de bovenstad, met de witte huisjes, geplaveide straten en Griekse taverna's. Het luxe 4 sterren hotel van TUI ligt in Kato Gouves op loopafstand van het Marina zandstrand. Hier kom je met luieren onder de zon en zwemmen in het diepblauwe water van de Middellandse Zee de dag wel door. Glijden van spannende glijbanen doe je in het bekende Star Beach Village & Waterpark in de naastgelegen badplaats Chersonisos.

Proef traditioneel Kreta

Pano Gouves ligt op een heuvel en is de plek waar het traditionele Griekse leven nog volop aanwezig is. Locals die op een schaduwrijk terrasje de krant lezen, waslijnen die tussen de witgekalkte huizen zijn gespannen, een paar traditionele taverna's en het witte kerkje vormen hier het pittoreske decor. Zoek 's avonds een Griekse taverna op aan de kustweg in Kato Gouves en proef tijdens deze vakantie Gouves van lokale specialiteiten als gegrilde groenten met tzatziki.

Historische dag in het Paleis van Knossos

Meer cultuur snuiven doe je tijdens een in vakantie Gouves bij het Paleis van Knossos. Dit historische paleizencomplex wordt gezien als een van de belangrijkste bezienswaardigheden op Kreta en ligt bij de hoofdstad Heraklion. Eeuwen geleden was Knossos de hoofdstad van het Minoïsche Kreta. De indrukwekkende overblijfselen van luxe villa's, het theater en oude graven zijn tegenwoordig bij het paleis van Knossos te bezichtigen. De gevonden kunst en gebruiksvoorwerpen uit de Minoïsche tijd, waaronder mozaïeken en wapens, kun je bekijken in het Archeologisch Museum in Heraklion.

Bekijk alle vakanties Gouves (1)