Snelle Boekers Voordelen!
 • Extra korting
 • Niet aanbetalen
 • TUI Vroegboekgarantie
Mykonos

Vakantie Mykonos

 1. Vakantie
 2. Griekenland
 3. Mykonos

Met zijn zachte zandstranden en dorpjes met witgekalkte huisjes met blauwe daken is het Griekse eiland Mykonos de 'parel van de Cycladen'. Tijdens een vakantie Mykonos kun je relaxen aan de azuurblauwe Egeische Zee op Ornos Beach, maar je kunt ook een wandeling maken door romantisch Mykonos-stad. Nauwe straatjes, trappetjes, witte huisjes en de windmolens liggen hier klaar voor een nadere inspectie.

Vakantie Mykonos
 • Het pareltje van de Cycladen
 • Iedere dag een ander zandstrand
 • Typisch Griekse vissersdorpjes
 • Bruisend uitgaansleven
 • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle vakanties Mykonos (22)
 • Aanbiedingen
 • Luxe
 • Voordelig

Aanbieding Mykonos

Idyllische witte strandjes aan de turquoise Egeïsche Zee en een laag heuvelachtig achterland met kapellen, kerkjes en windmolens. Dat is een van de gezichten van het Griekse eiland Mykonos, ook wel het ‘pareltje van de Cycladen’ genoemd. Wie een aanbieding naar Mykonos boekt, kan dit beeld tot zich nemen tijdens een zonvakantie in een van de badplaatsen, zoals Ornos in het zuidwesten van het eiland. Aan weerszijden van dit dorp vind je twee zandstranden. Het zuidelijke strand is het meest geschikt voor een familievakantie dankzij het ondiepe water. Kunt u niet zo goed stilzitten? Dan kunt u bij TUI ook kiezen voor een hotel of appartement in Mykonos-stad. Hier vind je niet alleen de typisch Cycladische huisjes en traditionele windmolens, maar ook een bruisend uitgaansleven!

Bekijk alle aanbiedingen Mykonos (1)

Luxe Vakantie Mykonos

Romantisch en bruisend kun je het Griekse eiland Mykonos wel noemen. En het zijn precies deze ingrediënten die de jetset naar het eiland doet trekken. Ga filmsterren en modellen als Doutzen Kroes achterna en geniet tijdens een luxe vakantie Mykonos van het goede leven. In een 5 sterrenhotel aan zee bijvoorbeeld. Hier is het goed toeven met een glas wijn terwijl je de zon langzaam ziet wegzakken in het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. De witte huizen en de dobberende boten maken het idyllische decor compleet. ’s Avonds nog niet moe? Laat dan de luxe van het hotel achter en bezoek de hippe clubs en strandtenten in Mykonos-Stad.

Bekijk alle luxe vakanties Mykonos (4)

Goedkope vakantie Mykonos

Voor een voordelige prijs genieten van de Griekse zon? Boek dan bij TUI een goedkope vakantie naar Mykonos, één van de Cycladen, een Griekse eilandengroep bestaande uit wel 56 eilanden. De typische witgekalkte huisjes met hun blauwe raamkozijnen vormen een aantrekkelijk decor tijdens je strandvakantie op Mykonos. Ook het helderblauwe water van de Egeïsche Zee zal je vakantiehart sneller doen kloppen. Kies bijvoorbeeld voor een hotel in Ornos, een authentiek dorpje in het zuidwesten van Mykonos. Ideaal voor een familievakantie, want de zuidelijke stranden zijn allemaal redelijk ondiep. Wil je liever de vrijheid van een appartement tijdens je vakantie op Mykonos? Kies dan voor een appartement in Mykonos-stad. Lekker dichtbij het centrum en ideaal als uitvalsbasis voor een leuke excursie.

Bekijk alle voordelige vakanties Mykonos (19)

Strandvakantie vol luxe op Mykonos

Wie wil genieten van een zonvakantie in een romantische setting zit op het Griekse eiland Mykonos goed. Vanwege de stranden en de dorpjes met witgekalkte huisjes, blauwe daken en deuren wordt Mykonos ook wel 'parel van de Cycladen' genoemd. Een van die dorpjes is Ornos, dat zich in het zuidwesten van Mykonos bevindt. Ornos is vooral een bestemming voor strandliefhebbers aangezien hier 2 stranden te vinden zijn. Ornos Beach loopt langzaam de azuurblauwe Egeïsche Zee in en is dus zeer geschikt voor een familievakantie, terwijl watersporters hun hart kunnen ophalen op Korfos Beach vanwege het feit dat hier de wind erg sterk is. Tijdens een vakantie Mykonos verblijf je in Ornos in een 4 sterren hotel dat tussen beide stranden staat.

Romantisch Mykonos-stad

Als je de witte huisjes met eigen ogen wilt bekijken kun je tijdens een vakantie Mykonos het beste kiezen voor een hotel in Mykonos-stad. Deze stad heeft een romantisch decor van nauwe straatjes, trappetjes en witte huisjes en kerken met blauwe ramen en deuren die typisch zijn voor Mykonos. De stad laat zich goed lenen voor een dwaaltocht door de nauwe steegjes, maar je kunt natuurlijk ook plaats nemen op een van de terrasjes en onder genot van een glas wijn van dit plaatje genieten. Overigens vind je in Mykonos-stad ook de beroemde vijf windmolens met rieten daken en wieken die veelal op ansichtkaarten worden afgebeeld. Vanuit het luxe 4 sterren hotel van TUI kun je uitkijken op deze molens. Laat je ook in de watten leggen tijdens een luxe vakantie op Mykonos. Ook kun je kiezen voor een voordeliger appartement. Ideaal om zelf gerechten uit de Griekse keuken te bereiden.

Mozaïek uit de Griekse Oudheid op Delos

Voor een culturele excursie kun je vanuit de haven in Mykonos-stad de boot pakken naar het naastgelegen eiland Delos. Dit heilige eiland is de geboorteplek van de god Apollon en kent een van de mooiste nederzettingen uit de Griekse Oudheid. Zo vind je aan de baai van Skardana de overblijfselen van een hellenistische woonwijk waar prachtige mozaïekvloeren te bewonderen zijn. Ook de imposante zuilen van het 'house of the lake' zijn wel een bezoek waard als je tijdens een vakantie Mykonos in Delos bent. Kijk zeker eens op TUI.nl voor een aanbieding naar Mykonos.

Bekijk alle vakanties Mykonos (22)