Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Potokaki/Pythagorion

Tijdens een vakantie naar Pythagorion & Potokaki geniet je van de Griekse rust, cultuur en het overheerlijke eten. Het eiland Samos is de perfecte plek om aan het strand te liggen onder een parasol, maar heeft ook de gezellige Griekse sfeer. Strijk neer op één van de vele terrassen, drink de traditionele ‘ouzo’ en dans de sirtaki. Welkom in Griekenland!

Vakantie Potokaki/Pythagorion
  • Vliegen met TUI fly
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder

De geuren en kleuren van Pythagorion

Vlak voor de Turkse kust ligt het Griekse eiland Samos, een tropisch paradijs in de Egeïsche Zee. Op dit mooie eiland ligt de plaats Pythagorion. Een lastige naam om te onthouden, misschien helpt deze tip: de plaats is vernoemd naar de Grieke filosoof ‘Pythagoras’. Deze levendige stad, die tevens op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, is ontzettend gezellig. Je vindt er een haven met prachtig gekleurde vissersbootjes, een mooie boulevard langs het water en verschillende terrassen waar Griekse mama’s je met alle liefde hun lokale ouzo, typische Griekse drank, en moussaka serveren. Een vakantie naar Pythagorion is op en top genieten.

Perfect voor zonliefhebbers

Vlak onder Pythagorion, ligt de badplaats Potokaki. Een bekende plaats onder zonliefhebbers, want hier kun je heerlijk aan het strand liggen en een duik nemen in het azuurblauwe water van de Egeïsche Zee. Dit is tevens een fijne plaats om te verblijven tijdens je vakantie naar Pythagorion, want op nog geen 50 meter van het strand liggen de luxe appartementen van TUI. Geen zorgen, je kunt met gemak naar Pythagorion. Dagelijks rijden er meerdere bussen heen en weer tussen de twee plaatsen. Neem ook de bus naar de tunnel van Eupalinios. Gemaakt in de tijd van de Grieken, en erg interessant om met een gids doorheen te lopen. Zet wel je helm op, op sommige stukken is het vrij laag.